Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai importante substante nutritive pentru vegetarieni

de Alina Ilie la 2014-07-16
Cele mai importante substante nutritive pentru vegetarieni
Daca te-ai hotarat sa devii vegetariana, este important sa te informezi cu privire la substantele nutritive de care organismul tau are nevoie pentru a functiona corespunzator.


Din alimentatie nu trebuie sa-ti lipseasca proteinele. Femeile au nevoie in fiecare zi de 50 g iar barbatii de 60 g. Proteinele se gasesc in fasole, linte, mazare, oua, lapte, branza si iaurt, nuci si seminte, noteaza fitnea.com.
Nutritionistii recomanda sa eviti pe cat posbil alimentele procesate sau cele care pretind ca sunt bogate in proteine si contin substante pe care nici nu poti sa le citesti. Acidul fitic ramas in unele produse din soia inhiba absorbtia fierului si a zincului, iar proteinele maresc unele organe cum ar fi pancreasul, ficatul si glanda tirodida.
Fierul si zincul, doua minerale esentiale pentru organism ajuta la purificarea sangelui.
Doza de fier recomandata pentru femei cu varsta cuprinsa intre 20-50 de ani este de 19 mg/zi, iar barbatii au nevoie de 7 mg/zi.
Pentru ca organismul nu stocheaza zincul, alimentatia este foarte importanta. Zincul este responsabil pentru functia sistemului imunitar, pentru metabolismul celular, vindecarea ranilor, diviziunea celulara, sinteza ADN-ului. Doza zilnica recomandata de zinc este de 7 mg pentru femei si 10 mg pentru barbati.
Cele mai bune surse de zinc sunt legumele cu frunze verzi cum ar fi varza, spanacul, broccoli. Pe lista se mai regasesc nucile si semintele, migdalele, fasolea, lintea, mazarea, fructele uscate (caise, stafide, curmale, smochine), cerealele integrale.
Corpul mai are nevoie de calciu pentru dinti si oase puternice, pentru ca sistemul nervos sa functioneze corect. Doza recomandata pentru adulti este de 1001-1199 mg/zi. Calciul poate fi asimilat din broccoli, varza, salata verde, etc.
Vegetarienii si veganii care nu consuma lapte sau oua au nevoie de vitamina B12. Aportul mediu zilnic este de 1.6 micrograme pentru adulti. Ciupercile Shitake, soia fermentata, algele contin vitamina B 12.
Organismul are nevoie de acizi grasi esentiali pentru a absorbi vitaminele A, D, E, K. Acestea furnizeaza energie, regleaza colesterolul, mentin sanatatea inimii si echilibreaza functii importante ale organismului. Ar trebui evitate grasimile trans si cele hidrogenate pentru ca au efecte nocive asupra sanatatii.
Aportul zilnic recomandat de acizi grasi omega este de 1-2 linguri pe zi. Cele mai bune surse sunt uleiul de masline, uleiul de susan, untul clarificat, uleiul din nuca de cocos, uleiul de in, canepa sau nuci.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre proteine

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fier

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre zinc

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre calciu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre acizi grasi

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0