Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Este benefic consumul cojii de paine?

Este benefic consumul cojii de paine?
de la 2018-06-21
Este benefic consumul cojii de paine?

Nicio persoana nu poate sa reziste tentatiei de a manca paine calda, iar de multe ori, coaja de paine crocanta este preferata.


Totusi, specialistii atrag atentia ca aceasta contine substante nocive pentru sanatate, motiv pentru care n-ar trebui sa fie consumata.
 
Concret, in momentul in care coca e bagata la cupor trece printr-un proces nociv care transforma produsul de baza intr-o paine toxica.

Potrivit nutritionistilor, coaja de paine este si cancerigena.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania


De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...

Oferta Speciala
valabila 48h
Conform expertilor, coaja de paine contine acrilamida, o substanta regasita si pe suprafata altor alimente procesate termic, intre care cartofii prajiti sau carnea facuta pe gratar ori prajita, iar de cele mai multe ori, acesta afecteaza colonul.
 
Potrivit unor studii de specialitate realizate de oamenii de stiinta in 2015, aceasta substanta face parte din topul celor cu potential cancerigen. De aceea, pentru a preintampina aparitia acrilamidei, specialistii din alimentatie de la Comisia Europeana recomanda ca painea sa fie coapta la temperaturi mult mai reduse, astfel ca preparatul sa aiba o coaja mai deschisa la culoare.
 
De asemenea, se pare ca in cazul in care painea e prea coapta ii creste indicele glicemic, ceea ce face ca painea sa fie si mai toxica si mai periculoasa pentru persoanele care vor sa slabeasca.
 
Pentru a va proteja de efectele nocive ale acestei substante este bine ca orice produs preparat acasa, fie ca e vorba de paine, carne la gratar sau prajituri este bine sa nu se arda, iar in cazul in se intampla asta, acea parte sa fie indepartata.



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Spune-ne opinia ta despre "Este benefic consumul cojii de paine?"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


6 + 6 =

Cele mai citite articole

Fiecare semn astral este norocos. Indiferent de sex, varsta sau religie este posibil sa ai un numar ...
Deja vedem in magazine culori, imprimeuri, materiale si accesorii extravagante. Sezonul acesta, ...
De cate ori nu ti s-a intamplat sa cumperi o jucarie pentru nazdravanul tau si el sa se ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Sigur bunica stia ce-s alea oregano si chimen :
Fiti mai atenti la ceea ce publicati! Copiii intre 3 și 6 ani au nevoie de 13 ore de somn, ...
Eu folosesc uleiul de ricin in vopseaua de par .este f bun
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Detoxifiere sanatoasa - Ghid complet pentru femei
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0