Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Acrilamida, substanta periculoasa care se gaseste in alimente

Acrilamida, substanta periculoasa care se gaseste in alimente
Acrilamida apare in diverse produse alimentare, in special prin prepararea termica. Cartofii prajiti, chiftelele si produsele de panificatie contin aceasta substanta care poate fi periculoasa in cantitati mari si poate provoca aparitia cancerului.


Institutul Alimentar National din Danemarca a atras atentia asupra unui compus cancerigen numit acrilamida, care se gaseste in majoritatea alimentelor consumate zilnic. Printre acestea se numara cartofii, produsele din cereale, alimentele care au suferit tratamente de prajire intensa, coacere si alte procesari la temperaturi inalte.
Acrilamida, un compus potential cancerigen, se formeaza in alimentele bogate in amidon atunci cand acestea sunt expuse la temperaturi inalte. Acrilamida poate aparea in toate produsele alimentare coapte, prajite, fripte care au suferit tratamente termice.
Cartofii prajiti contin aceasta substanta care poate fi periculoasa in cantitati mari si poate provoca aparitia cancerului.
Acest compus mai poate fi gasit si in coaja de paine - cu cat este mai rumenita, cu atat are mai multa acrilamida.
Institutul Alimentar National din Danemarca avertizeaza ca acrilamida este produsa prin prepararea la temperaturi ridicate a produselor care contin cantitati mari de amidon precum cereale, cartofi prajiti, chiftele, produsele de panificatie, fursecuri.
Temperatura ridicata favorizeaza acumularea acrilamidei in alimente; cu cat temperatura de procesare este mai inalta, cu atat mai mare va fi expunerea la aceasta temperatura a alimentului.
”Putem spune cu o probabilitate foarte mare ca exista o legatura intre alimentele care contin acrilamida si cancerul”, a declarat Jorgen Schlundt, directorul Institutului Alimentar National din Danemarca.
Daca vreti sa evitati concentratia de acrilamida din alimente nu trebuie decat sa reduceti timpul de coacere si prajire a alimentelor.


Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.67 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre acrilamida

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cartofi prajiti

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016