Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reteta de paine simpla. O faci rapid, usor si ieftin

de Sunt Fericita la 2020-04-02
Reteta de paine simpla. O faci rapid, usor si ieftin
Daca nu vrei sa mai iesi pana la magazin pentru paine, iti prezentam o reteta simpla pe care o poti face rapid, usor si ieftin. Nu trebuie sa fii deloc expert in ale bucatariei pentru a face o paine. Iti va iesi din prima!


Desigur, in timp vei putea perfectiona rezultatul si sa-l adaptezi propriilor gusturi. Important e ca ai la dispozitie reteta cu care sa lucrezi eficient si fara costuri inutile.
 
Reteta de paine simpla cere:
  • 3 cani de apa cald;
  • 3 linguri de drojdie;
  • 1 lingurita de sare;
  • 4 linguri de ulei;
  • 1/2 cana de zahar;
  • 8 cani de faina pentru paine.
 
Aluatul
Intr-un bol incapator, amesteca bine apa calduta, drojdia, sarea, uleiul, zaharul si doar patru dintre cele opt cani de faina. Apoi, acopera vasul si lasa drojdia sa actioneze timp de aproximativ o ora, pana cand amestecul isi dubleaza dimensiunea.
 
Apoi, scoate aluatul din bol si framanta-l, adaugand treptat celelalte patru cani de faina, care sa-l inchege pana la consistenta elastica dorita. Unge un bol cu ulei vegetal si plaseaza aluatul in acesta, intorcandu-l de cateva ori, pentru a-l acoperi in mod uniform cu putin ulei. Dupa aceea, acopera bolul cu un prosop umed si lasa ingredientele sa interactioneze, pana cand aluatul creste, dublandu-se ca dimensiune.
 
Dupa ce amestecul a crescut din nou, apasa-l cu pumnul de cateva ori, pentru a scoate excesul de aer din interiorul acestuia. Lasa-l din nou in repaus timp de cateva minute, iar apoi scoate-l din vas si imparte-l in trei sectiuni dreptunghiulare, pentru a obtine trei paini mai mici, cu o coaja crocanta, ideale pentru sandvisuri. 
 
La cuptor
Pentru etapa de coacere vei avea nevoie de trei forme de paine sau cozonac, de aproximativ 22/11 centimetri, pe care sa le ungi cu putin ulei. Apoi, asaza cele trei sectiuni ale aluatului in cele trei tavi si lasa din nou aluatul sa dospeasca in aceste forme.
 
Preincalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius (cam 5 minute la foc mediu pentru cuptoarele normale), iar cand aluatul este pregatit, pune painea la cuptor si las-o sa se coaca timp de 35 pana la 45 de minute. Daca nu-ti place coaja de paine rumena si crocanta, acopera tavile cu o folie de aluminiu in timpul ultimelor minute de coacere.
 
Painicile obtinute vor avea o consistenta usoara si aproximativ 137 de calorii per portie. Forma acestora este perfecta pentru sandvisuri, dar nu rata ocazia de a savura cateva felii unse cu unt, cata vreme painea este inca aburinda. Va fi un deliciu!
 
Pofta buna si speram ca ti-a iesit extraordinara!
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.67 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre reteta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre paine

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0