Laureatul Premiului Nobel pentru Medicina in 2008, prof. dr. Harald zur Hausen, a declarat marti intr-un interviu acordat MEDIAFAX ca aproximativ 30% din totalul cazurilor de cancer inregistrate in prezent sunt legate de anumite infectii, iar viitorul in maladia oncologica este vaccinarea. Prof. dr. Harald zur Hausen a fost prezent, la Bucuresti, la Conferinta Nobel in Romania, care a marcat cinci ani de existenta ai revistei Hipocrate. Cariera profesorului zur Hausen s-a centrat pe demonstrarea relatiei de cauzalitate dintre diferite tipuri virale si aparitia unor forme de cancer, acesta primind in 2008 Premiul Nobel pentru demonstrarea implicarii papilomavirusului uman (HPV) in aparitia cancerului de col uterin. Descoperirile profesorului Hausen includ detectarea de noi tipuri ale papilomavirusului uman (HPV), izolarea genoamelor tipurilor HPV 16 si 18 si descrierea expresiei genelor specifice ale acestuia, integrate in genomul celulei tumorale gazda. Aceste descoperiri au permis intelegerea carcinogenezei cervicale, caracterizarea istoriei naturale a infectiei cu papilomavirus si au permis realizarea vaccinurior preventive. Profesorul Harald zur Hausen a prezentat, in premiera, pentru Romania si urmatoarele tinte ale activitatii sale, posibili alti agenti infectiosi implicati in patologia tumorala, in particular virusul TT (TTV). Cititi aici interviul integral acordat de Harald zur Hausen agentiei MEDIAFAX.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
valabila 48h

Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
