6 beneficii pe care le are ciocolata neagra asupra sanatatii
de
Elena Alina Constantinescu la 2015-06-19

Se stie ca ciocolata neagra poate imbunatati starea generala de sanatate. Prin continutul de antixidanti combate stresul, scade pofta de alimente bogate in grasimi si previne maladiile cardiovasculare.
O substanta din compozitia sa numita triptofan imbunatateste starea de spirit, stimuland productia de serotonina din creier. Un studiu recent a demonstrat ca ciocolata ne face fericiti, noteaza fitnea.com.
Un alt aspect important este ca sustine productia de dopamina. Dopamina este o substanta care previne tulburarile cerebrale, cum ar fi boala Parkinson.
Mentine sanatatea inimii
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Culegere de teste rezolvate la matematica pentru clasa a IV-a
Vreti sa vedeti un progres spectaculos al copilului dvs la Evaluarea Nationala de la finalul clasei a IV-a Pregatiti-l pentru un punctaj maxim Stimate parinte Aceasta etapa prefigureaza primul examen important din viata de elev a copilului dvs admiterea la liceu Constituie “piatra de temelie” ce sta la baza unei pregatiri...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Are in compozitia sa magneziu, mineral esential pentru 100 de functii in organism. Persoanele care consuma regulat ciocolata neagra cu un continut ridicat de cacao au mai putine sanse de a suferi de un atac de cord.
Stabilizeaza nivelul zaharului din sange
Cercetatorii au descoperit ca inhiba pofta de dulciuri, alimente grase sau prea sarate. Trebuie sa mai spunem faptul ca are un indice glicemic scazut si stabilizeaza nivelul zaharului din sange.
Previne cancerul
Flavonoidele si antioxidantii contribuie la eliminarea radicalilor liberi asociati cu imbatranirea si inflamatiile. Cacaua contine substante nutritive numite proantocianidine care previn formarea celulelor canceroase. S-a demonstrat ca fibrele reduc riscul de cancer colorectal.
Scade tensiunea arteriala
Potrivit cercetatorilor, ciocolata imbunatateste circulatia sangelui, scade tensiunea si mentine flexibilitatea arterelor.
Imbunatateste memoria
Cercetatorii italieni de la Universitatea L'Aquila au demonstrat ca flavanoidele din boabele de cacao pot sa stimuleze functia cerebrala si performanta cognitiva.
Foto: pixabay.com
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.88
din 5
- 13 voturi.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Comentarii articole