Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Factori de risc si simptome pentru cancerul gastric

de Alina Ilie la 2017-06-21
Factori de risc si simptome pentru cancerul gastric
Exista numeroase date in favoarea ideii ca dieta este un factor cheie in dezvoltarea unor cancere precum cele de colon, stomac, pancreas, san, ovar, uterin si de prostata. Cu privire la cancerul de stomac, prof. univ. dr. Mircea Beuran spune ca pacientii cu neoplazii abdominale se prezinta la medic in stadii avansate ale bolii, in care tumora este simptomatica si exista riscul de complicatii.


In primele stadii, cancerul gastric nu prezinta simptome asociate. Cele mai multe dintre simptome apar in momentul in care boala este deja intr-un stadiu avansat.

"Se estimeaza ca aproximativ 50% din imbolnavirile de cancer pot fi prevenite. Un studiu publicat in revista 'Lancet' in 2005 a identificat noua factori de risc, care pot fi modificati, responsabili de 35% din decesele prin cancer la nivel global: fumatul, consumul de alcool, consumul scazut de fructe si vegetale, obezitatea, inactivitatea, sexul neprotejat, poluarea aerului urban, utilizarea combustibililor fosili si injectiile contaminate din mediul spitalicesc", sustine Mircea Beuran.

Principalele semne si simptome:

- greturi, varsaturi;
- displazie (inflamatiue a mucoasei stomacului);
- ingalbenirea ochilor si a pielii (icter);
- scaderea apetitului;
- scadere in greutate;
- anemie;
- senzatie de balonare imediat dupa masa;
- dureri la nivelul stomacului sau pieptului (stern).

Important de stiut! Substantele din alimente au fost asociate cu urmatoarele tipuri de cancer:

- consumul crescut de grasimi: cancer de colon, prostata, endometru si colon;
- amine policiclice identificate in carnea prajita: cancer gastric, colorectal, pancreatic si mamar;
- consum in exces de carne rosie: cancer de san, endometru si colon;
- nitrati si nitriti: cancer de intestin.

Cancerul gastric se depisteaza in urma unor investigatii medicale. Metoda prin care se studiaza invazia celulelor canceroase se numeste stadializare.


Sursa: Agerpres

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.63 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer gastric

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre factori de risc

Cele mai citite articole

Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016