Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nu dormi bine? Efectele nu sunt de ignorat

de Sunt Fericita la 2020-05-29
Nu dormi bine? Efectele nu sunt de ignorat
Stiai ca somnul este extrem de important pentru sanatatea ta? Exista o serie intreaga de probleme de sanatate care pot aparea din cauza unei calitati scazute al acestuia.


Daca nu dormi bine si nu iti oferi doza de odihna necesara poti dezvolta mai multe afectiuni care iti vor crea mari probleme pe viitor. Trebuie sa dormi cel putin 8 ore pe noapte confortabil pentru a-ti asigura corpul de tot ce are nevoie pentru  noua zi plina de activitate si provocari. Citeste in continuarea acest articol pentru a afla ce afectiuni poate mari lipsa unui somn bun in fiecare zi.

Studiile arata ca persoanele care dorm mai putin de 7 ore pe noapte pot sa dezvolte cu usurinta boli de inima si alte afectiuni cardiovasculare, spre deosebire de cei care dorm 8-9 ore. Femeile care au dormit in jur de 5 ore pe noapte si-au dublat riscul de a suferi de boli de inima, asa ca e important sa eviti noptile albe fara a fi urmate de odihna.

O alta repercursiune a lipsei de somn este reprezentata de faptul ca agraveaza simptomele diabetului si poate creste cu usurinta nivelul glucozei din sange. Pe langa asta, lipsa de somn suprastimuleaza productia de insulina cu pana la 30% mai mult.

Lipsa unui somn bun poate sa contribuie si la aparitia cancerului la san, arata cercetatorii japonezi. Rezultatele sunt ingrijoratoare, intrucat femeile care dormeau mai putin de 6 ore pe noapte aveau un risc cu 63% mai mare de a suferi de cancer la san. Efectul pozitiv al unui somn odihnitor pentru organism s-a vazut intr-acelasi studiu, intrucat riscul de cancer la san s-a diminuat cu 40% la femeile care dormeau mai mult de 8 ore.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.31 din 5 - 8 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre somn

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0