Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nu lua de bun tot ce iti spune mama

Nu lua de bun tot ce iti spune mama
Ai crescut inconjurata de o familie calda si iubitoare. Ai primit, la fiecare pas, sfaturi in privinta a tot ce te inconjoara. Nu toate acestea sunt insa bune, in sensul ca parintii nostri, fara sa vrea, au cazut prada unor mituri urbane. Ei le-au auzit de la parintii lor si tot asa, numai ca ai ajuns sa te temi de lucruri inofensive si risti sa lasi mostenire aceste temeri.


1. Acestia sunt cei mai frumosi ani din viata ta. Nu le da cu piciorul.
Parintii se pricep foarte bine la a reaminti copiilor cum nu stiu sa aprecieze beneficiile care li se ofera. Stii prea bine expresia (pe care si tu o repeti, la randul tau): „Cand eram copil, nu ma ducea nimeni la scoala si nu am murit”. 
Numai ca cercetarile privind relatia dintre fericire si varsta au evidentiat faptul ca cei mai fericiti oameni sunt cei aflati la varsta majoratului si persoanele in varsta. Cel mai putin fericite suntem in perioada varstei mijlocii, pe la 45 de ani. Dupa ce trecem de aceasta etapa, ne creste nivelul de fericire.
Cat despre copii, se pare ca da, acestia sunt mai fericiti decat adultii, dar asta nu inseamna ca trebuie sa le reamintim mereu ca fericirea este ceva trecator.
2. Sufla peste rana si te va durea mai putin.
Gresit, spun medicii care ne reamintesc ca gura este plina de bacterii, exact lucrul de care trebuie sa ne protejam rana.
3. Lasa rana la aer, sa se vindece mai repede.
Trebuie sa faca „coaja”, nu-i asa? De fapt, mitul bandajului care impiedica vindecarea a fost demonstat inca din 1962, cand medicul britanic George Winter a publicat un studiu asupra influentei pe care umezeala o are in vindecarea ranilor. Concluziile au aratat ca o rana trebuie sa ramana cel putin 5 zile acoperita, pentru ca vasele de sange sa se poata dezvolta in voie. Daca dam plasturele la o parte, un numar mare de celule noi nu vor mai supravietui si procesul de vindecare este este mai anevoios.
4. Sa nu urinezi in piscina, caci se va colora apa si toata lumea va sti ca tu esti de vina.
Adevarul este ca nu exista niciun produs pe piata care sa aiba acest efect. Exista indicatori ai PH-ului, substante care isi schimba culoarea in prezenta substantelor acide sau alcaline, insa ele nu functioneaza si in cazul urinei care are un PH variabil, in functie de dieta, momentul zilei etc.
5. Curata-ti urechile cu un betisor.
Povestea spune ca, in 1923, Leo Gerstenzang isi urmarea sotia care a atasat putina vata pe o scobitoare pentru a sterge copilul in urechi. Pentru a nu-si rani copilul, barbatul a venit cu o solutie: a infasurat vata pe un betisor de lemn ceva mai gros. De atunci si pana-n vremurile noastre, lumea foloseste aceasta inventie pentru a scapa ceara din urechi.
Gresit. In primul rand, capetele de vata pot impunge cerumenul aproape de timpan. In loc sa auzi mai bine, auzi mai rau. iar ceara din urechi are rolul de a lubrefia si proteja interiorul urechii si, daca o inlaturi prea des, pielea devine uscata si se poate infecta.
Ce trebuie sa faci? Nimic. Un pic de ceara este ceva normal si miscarea zilnica a maxilarului are rolul de a inlatura si elimina pe cale naturala excesul de ceara.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0