Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 motive pentru a mananca mai des ciuperci

de Viorica Ghinea la 2016-11-09
5 motive pentru a mananca mai des ciuperci
Fiind bogate in vitamine si minerale, ciupercile au putine calorii si pot inlocui cu succes carnea din preparatele zilnice. Studiile efectuate de-a lungul timpului au aratat ca ciupercile scad riscul de obezitate, previn diabetul, bolile de inima si ne ofera energie.


Previn cancerul

Ciupercile contin seleniu, un component de baza al unor enzime care protejeaza celulele de distrugerile produse de radicali liberi, impiedicand astfel imbatranirea accelerata si imbolnavirea. Seleniul este prezent in toate tesuturile corpului, avand concentratia cea mai mare in rinichi, ficat, splina si pancreas. Are efecte anticancerigene si imunostimulente.

De asemenea, vitamina D din ciuperci inhiba dezvoltarea cancerului prin reglarea ciclului de crestere a celulelor. Folatii joaca un rol important in replicarea si repararea ADN-ului, prevenind formarea celulor canceroase.

Mai mult, potasiul continut ajuta la scaderea presiunii sangelui, prevenind atacul cerebral, in timp ce zincul regleaza metabolismul.

Combat diabetul

Diabetul zaharat este definit prin cresterea valorii glicemiei. Studiile au aratat ca persoanele care sufera de diabet de tip 1, care consuma alimentre bogate in fibre, au un nivel mai scazut de glucuza in sange.
Antioxidantii cresc imunitatea si previn infectiile, iar combinatia de proteine si fibre ajuta metabolismul.

Previn bolile de inima

Fibrele, potasiul si vitamina C mentin sanatatea cardiovasculara. Potasiul si sodiul ajuta la reglarea tensiunii arteriale, iar beta-glucanii reduc nivelul de colesterol din sange.

Intaresc imunitatea

S-a constatat ca seleniul din compozitia ciupercilor stimuleaza sistemul imunitar si previne inmultirea tumorilor canceroase. Datorita proprietatilor antivirale si antibacteriene, tin la distanta afectiunile sezonului rece.

Tin greutatea sub control

Ciupercile contin doua tipuri de fibre: beta-glucani și chitină care cresc senzatia de sațietate și reduc apetitul. Sunt ideale pentru pierderea in greutate pentru ca un indice glicemic scazut.

Foto: pixabay.com
Sursa: medicalnewstoday.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre diabet

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sistem imunitar

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boli de inima

Cele mai citite articole

Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016