Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Parisul, cea mai scumpa metropola din lume pentru turisti

Parisul, cea mai scumpa metropola din lume pentru turisti
Capitala franceza Paris este considerata cea mai scumpa metropola din lume pentru turisti, conform noului TripIndex, in care au fost incluse 50 de orase din lumea intreaga, in baza compararii diferentei de preturi la serviciile necesare fiecarui calator.


S-au luat in considerare costul unei camere pe zi intr-un hotel de patru stele, pretul unui pahar de martini, din considerentul ca aceasta ar fi, in opinia celor de la TripAdvisor, bautura preferata a turistului, costul unei pizza, considerata mancarea preferata a turistilor si o calatorie de 8 km cu taxiul.

Astfel, cel mai scump oras din lume s-a dovedit a fi Parisul, luand in considerare doar cosul de bunuri si servicii amintite, pentru care un turist este nevoit sa scoata din buzunar pe zi in jur de 303,99 de euro, dintre care cea mai mare parte va merge pentru cazarea la hotel. In medie, o camera la un hotel de patru stele se ridica la 255 de euro pe zi in capitala franceza.

In plus, un pahar de martini sec costa 25 de euro; la aproximativ 9 euro se ridica o calatorie cu taxiul, iar din restul de de 15 euro un turist si-ar putea potoli foamea cu o pizza.

In clasamentul TripAdvisor, Parisul, capitala Frantei este urmata de Zurich (Elvetia), Venetia (Italia), unde cosul minim de servicii este de 267,5 de euro pe zi, Londra - cu un cos de servicii de 263,3 euro, Tokyo - cu 262 de euro si New York - cu 258,44 de euro.

In Germania, locul cel mai favorabil pentru turismul urban este Berlinul. Conform calculelor portalului citat, un turist, care a descins in capitala Germaniei va achita aproximativ 115 euro pentru o noapte la un hotel de patru stele, pentru o pizza intr-un local din centrul orasului, un cocktail cu alcool la barul hotelului si o calatorie de 8 km cu taxiul.

Pentru cei care doresc sa beneficieze vara aceasta de o vacanta in Europa si sa nu dea faliment destinatia cea mai buna ar fi capitala Bulgariei, Sofia, unde o zi il costa in medie pe un turist in jur de 95,56 de euro, potrivit celor de la TripAdvisor. De asemenea, orase relativ ieftine sunt considerate, in opinia portalului mentionat, Budapesta, cu 100,99 euro, Varsovia, cu 104,53 euro, Praga, cu 124,07 de euro si Lisabona, cu 127,74 de euro. Mai ieftina este insa o vacanta in Asia, bunaoara la Bangkok, unde pretul mediu pe o zi este de numai 78,89 de euro, sau la Beijing, unde se poate trai in medie cu 84,63 de euro pe zi.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre paris

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre turisti

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre servicii

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0