Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Produsele cosmetice si efectele lor nocive

Produsele cosmetice si efectele lor nocive
La producerea parfumurilor, fardurilor si ojei de unghii se folosesc substante chimice cu rol de a oferi aroma, culoarea sau granulatia (finetea) specifica produsului. Multe dintre produsele cosmetice sunt, adesea, veritabile cocktailuri de chimicale, cu actiune agresiva asupra pielii. Fondul de ten, pudra, mascara, oja si cremele autobronzante sunt cateva dintre cele mai folosite cosmetice cu posibil efect alergenic. "Nu exista produse lipsite total de nichel, care este considerat a fi o substanta cu potential alergic. Dintre produsele cosmetice, fondul de ten si pudra pot include substante daunatoare din punct de vedere al reactiilor alergice pe care le produc. Alergia depinde insa de receptivitatea fiecarei persoane in parte si de modul in care sunt utilizate produsele cosmetice. Persoanele alergice sunt cele mai expuse dermatitelor atopice", afirmma dr. Miruna Chelemen, medic primar dermatolog. Toluenul si formaldehida sunt substante nocive deseori intalnite in oja si lacul de unghii. Aceste substante pot sa genereze reactii alergice la nivelul tegumentului. Este vorba despre reactii care produc la locul de contact leziuni roz-rosii, cu basicute, care provoaca mancarime. "Persoanele care au deja alergii de contact beneficiaza de niste teste care contin cei mai frecventi alergeni incriminati intr-o anumita arie geografica si care, dupa 48 de ore, ne indruma sa stim la ce alergen are pacientul reactie", afirma prof. univ. dr. Anca Zbranca, medic primar dermatolog la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi. Specialistii dermatologi precizeaza ca sapunul, gelul de dus si samponul contin diverse substante ce conduc la aparitia dermatitei de contact. Spre exemplu, lauril sulfat de sodiu (SLS) este un ingredient des intalnit in sapunuri si sampoane, cu rol in curatarea pielii. Compusul este utilizat pentru indepartarea grasimii de pe epiderma. SLS poate insa actiona prea agresiv, distrugand bariera naturala de grasime a pielii, ducand astfel la aparitia dermatitei de contact. Si parfumul poate sa duca la aparitia dermatitelor, datorita efectului de uscare a pielii. Recomandam citirea etichetei produsului si alegerea acelor sapunuri care nu contin parfum. Parabenii sunt substante cu actiune de conservare si sunt folosite in majoritatea produselor cosmetice. Alergiile la parabeni sunt destul de rare, dar unele cosmetice contin mai multe feluri de parabeni, accelerand deteriorarea pielii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cosmetice

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre produsele cosmetice

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0