La producerea parfumurilor, fardurilor si ojei de unghii se folosesc substante chimice cu rol de a oferi aroma, culoarea sau granulatia (finetea) specifica produsului.
Multe dintre produsele cosmetice sunt, adesea, veritabile cocktailuri de chimicale, cu actiune agresiva asupra pielii. Fondul de ten, pudra, mascara, oja si cremele autobronzante sunt cateva dintre cele mai folosite cosmetice cu posibil efect alergenic.
"Nu exista produse lipsite total de nichel, care este considerat a fi o substanta cu potential alergic. Dintre produsele cosmetice, fondul de ten si pudra pot include substante daunatoare din punct de vedere al reactiilor alergice pe care le produc. Alergia depinde insa de receptivitatea fiecarei persoane in parte si de modul in care sunt utilizate produsele cosmetice. Persoanele alergice sunt cele mai expuse dermatitelor atopice", afirmma dr. Miruna Chelemen, medic primar dermatolog.
Toluenul si formaldehida sunt substante nocive deseori intalnite in oja si lacul de unghii. Aceste substante pot sa genereze reactii alergice la nivelul tegumentului. Este vorba despre reactii care produc la locul de contact leziuni roz-rosii, cu basicute, care provoaca mancarime. "Persoanele care au deja alergii de contact beneficiaza de niste teste care contin cei mai frecventi alergeni incriminati intr-o anumita arie geografica si care, dupa 48 de ore, ne indruma sa stim la ce alergen are pacientul reactie", afirma prof. univ. dr. Anca Zbranca, medic primar dermatolog la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi.
Specialistii dermatologi precizeaza ca sapunul, gelul de dus si samponul contin diverse substante ce conduc la aparitia dermatitei de contact. Spre exemplu, lauril sulfat de sodiu (SLS) este un ingredient des intalnit in sapunuri si sampoane, cu rol in curatarea pielii. Compusul este utilizat pentru indepartarea grasimii de pe epiderma. SLS poate insa actiona prea agresiv, distrugand bariera naturala de grasime a pielii, ducand astfel la aparitia dermatitei de contact.
Si parfumul poate sa duca la aparitia dermatitelor, datorita efectului de uscare a pielii. Recomandam citirea etichetei produsului si alegerea acelor sapunuri care nu contin parfum.
Parabenii sunt substante cu actiune de conservare si sunt folosite in majoritatea produselor cosmetice. Alergiile la parabeni sunt destul de rare, dar unele cosmetice contin mai multe feluri de parabeni, accelerand deteriorarea pielii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
de
SuntFericita.roRedactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 2 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"