Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Beneficiile acizilor AHA asupra tenului tau

de Sunt Fericita la 2023-01-09
Beneficiile acizilor AHA asupra tenului tau
Acizii AHA sunt acei compusi care ajuta la exfolierea chimica a tenului, fara a provoca leziuni. Prin urmare, acestia sunt exfolianti naturali care se regasesc in componenta mai multor produse cosmetice, benefice pentru pielea ta. Afla din articolul nostru care sunt beneficiile acizilor AHA si cum se utilizeaza corect produsele care ii contin.


Ce beneficii ofera acizii AHA tenului tau?
 
Daca iti doresti ca rutina ta zilnica de ingrijire a tenului sa fie completa, iti recomandam sa folosesti produse pentru exfolierea tenului de la Gerovital! In cele ce urmeaza, iti vom prezenta pe scurt beneficiile utilizarii unor asemenea produse de inalta calitate, pe baza de acizi AHA:
 
1.Curatare
 
Datorita proprietatilor exfoliante pe care le au, acizii AHA ofera tenului tau o curatare profunda prin indepartarea celulelor moarte de la suprafata pielii. Tocmai pentru ca acesti compusi reduc dimensiunea porilor, acneea si leziunile acneice pot fi astfel prevenite. [1]
 
2.Reducerea ridurilor
 
Un alt efect benefic al acizilor AHA asupra tenului consta in reducerea liniilor fine de expresie si prevenirea imbatranirii premature deoarece acestia stimuleaza producerea colagenului in piele. De asemenea, in combinatie cu alte produse din categoria anti-aging, compusii AHA ajuta la o absorbtie mai buna a acestora in piele. [2]
 
3.Uniformizarea culorii
 
Daca tenul tau este patat sau are o nuanta neuniforma, prin intermediul exfolierii, petele pigmentare se vor diminua in timp. Nu uita faptul ca efectele acizilor AHA asupra pielii nu vor aparea peste noapte, ci dupa o perioada de cel putin cateva luni de utilizare. Daca ai tenul foarte sensibil, discuta cu dermatologul tau inainte de a folosi astfel de produse. 
 
4.Ofera stralucire tenului
 
Secretul unui ten frumos consta in curatare, hidratare si tonifiere, iar acizii AHA ofera toate aceste beneficii! Pentru ca stratul de celule moarte va fi indepartat, tenul se va subtia si va capata un aspect luminos si sanatos. Tot prin intermediul aceluiasi proces, pielea va deveni neteda si fina la atingere in timp. 
 
5.Hidratare
 
Produsele pe baza de acizi AHA joaca un rol important si in hidratarea tenului tau. Printre proprietatile acestor compusi se numara si faptul ca pot capta umiditatea din atmosfera, ceea ce te va ajuta sa iti pastrezi pielea hidratata in mod natural. Cu toate acestea, respecta instructiunile de utilizare de pe ambalaj si nu folosi produsul mai frecvent decat este cazul. 
 
Recomandari de utilizare
 
Deoarece este posibil ca produsele pe baza de acizi AHA sa creeze iritatii sau chiar arsuri la nivelul tenului, atunci cand nu sunt utilizare corespunzator, iata ce trebuie sa ai in vedere:
  • Foloseste crema cu protectie solara! Indiferent de anotimpul in care ne aflam, razele ultraviolete au in continuare un efect asupra pielii noastre. Compusii AHA din produsele cosmetice sunt foarte sensibili la expunerea solara, asa ca nu uita sa folosesti o crema cu factor de protectie de minimum 30. 
  • Aplica produsele pe baza de acizi AHA doar pe tenul curat! Chiar daca aceste produse ofera beneficiul curatarii pielii, acest lucru nu inseamna ca trebuie sa le folosesti pe post de demachiant. Este important ca tenul tau sa fie bine curatat inainte de aplicare pentru a facilita absorbtia in piele. 
  • Foloseste produse cu o concentratie mai mica de 10%! Acizii AHA pot fi recunoscuti pe ambalajul unui produs de ingrijire sub forma de: acid glicolic, acid lactic, acid mandelic, acid citric, acid tartric sau acid malic. Continutul acestora trebuie sa fie sub 10% pentru ca produsul sa fie considerat sigur. [3]  
 
Tine cont de aceste recomandari si discuta cu dermatologul tau inainte de a utiliza produse noi pentru ten!
 
 
Bibliografie:
 
1.https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/alpha-hydroxy-acid#treat-or-prevent-acne 
2.https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/wrinkles/in-depth/wrinkle-creams/art-20047463 
3.https://www.fda.gov/cosmetics/cosmetic-ingredients/alpha-hydroxy-acids 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre acizi

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ten

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ingrijire ten

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0