Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Revolutie in diagnosticarea Alzheimerului: de la 6 luni la o singura zi

Revolutie in diagnosticarea Alzheimerului: de la 6 luni la o singura zi
Tehnica ce stabileste intr-o singura zi diagnosticul pentru suspectii de Alzheimer a fost conceputa de carcetatori din Marea Britanie. Procedeul va mai fi testat timp de un an si, daca se va dovedi eficient, va fi impus in toate spitalele din Anglia. Procedeul incepe printr-o simpla scanare a creierului folosind un aparat cu rezonanta magnetica. Noutatea este adusa de ideea compararii imaginii obtinute cu cele ale altor bolnavi de Alzheimer, diagnosticati deja. Aceasta comparare permite ca verdictul sa fie dat in doar 24 de ore: o idee simpla, dar care, daca isi va dovedi fiabilitatea, va insemna un progres major in lupta impotriva maladiei Alzheimer. Care este metoda clasica de diagnosticare? Suspectul este supus unor teste de memorie, apoi este rugat sa revina pentru o noua testare dupa 6 luni, astfel stabilindu-se daca intre timp creierul s-a mai degradat. Aceasta durata mare a stabilirii diagnosticului permite bolii, in cazul in care aceasta si-a facut aparitia, sa avanseze fara ca bolnavul sa beneficieze de tratament. De aceea procedeul traditional de diagnostic permite deteriorarea semnificativa a calitatii vietii celor afectati de Alzheimer. Insa noua tehnica, ce are – din statisticile de pana acum - o eficienta de 85%, permite diagnosticarea intr-o singura zi, iar medicii pot lua, de la bun inceput, masurile necesare. Pe de alta parte, oamenii de stiinta au reusit, pentru prima oara, sa transforme celule stem intr-un tip bine definit de neuroni, implicati in memorie si distrusi de maladia Alzheimer. Tocmai distrugerea acestui “stoc” redus de celule produce pierderea capacitatilor cognitive la bolnavii de Alzheimer. Prin recrearea in laborator a acestor neuroni, cercetatorii spera sa obtina un mijloc de prevenire a distrugerii si chiar sa poata reface potentialul cognitiv al celor afectati de Alzheimer. Obiectivele par realizabile, deoarece neuronii cultivati in laborator au functionat normal cand au fost transplantati in creierul unor soareci.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alzheimer

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016