Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Stii care e cauza ascunsa care iti slabeste sistemul imunitar?

Stii care e cauza ascunsa care iti slabeste sistemul imunitar?
Iti curge mereu nasul sau racesti foarte usor, desi iei tot felul de pastile care iti promit o sanatate de fier? Motivul unui sistem imunitar defectuos si al multor boli grele, desi necunoscut de multi, este foarte raspandit si la vedere. Vezi care este cauza ascunsa care iti slabeste sistemul imunitar...


Toate bolile cu care se lupta organismul pun la incercare sistemul imunitar. Mai dificil este atunci cand mancarea actioneaza ca o otrava, incarcand si obosind organismul. In cazul unui sistem imunitar scazut, cauza poate fi... sarea.
Sarea de masa contine clorura de sodiu, care, in sine, nu e daunatoare organismului. Problema apare atunci cand majoritatea produselor din magazine contin deja doza maxima de sare, iar consumate impreuna, conduc la un aport de sare peste doza recomandata.
Excesul de sare creste presiunea arteriala. O dieta sanatoasa ramane inutila in fata hipertensiunii care afecteaza vasele de sange din creier si creste riscul atacului cerebral. In anii 1990 s-a descoperit legatura directa dintre consumul exagerat de sare si rata mortalitatii cauzate de atacurile cerebrale. In plus, tensiunea arteriala crescuta afecteaza si rinichii.
Cum anume e afectat sistemul imunitar de consumul excesiv de sare?
Sistemul imunitar este complicat, dar foarte eficient cand vine vorba de apararea organismului impotriva bacteriilor, infectiilor si bolilor. Sistemul imunitar se activeaza atunci cand consumam anumite alimente la care organismul este alergic sau pe care nu le tolereaza bine; in aceasta categorie intra sarea in exces, grasimile, zaharul si carbohidratii. Stai departe sau consuma cat mai rar: chipsuri, gustari sarate din comert, alimente prajite, sosuri gata preparate, conserve de peste, muraturi.
Consumul excesiv de sare creaza un risc pentru osteoporoza, deoarece stimuleaza pierderea de calciu prin urina.
In cele din urma, sa nu uitam ca sarea de mare sau alte tipuri de sare, oricat de scumpe ar fi, contin peste 98% clorura de sodiu, deci aceeasi cantitate ca si sarea obisnuita de masa. Este adevarat ca sarea de mare contine si urme de minerale, insa acestea nu pot fi luate in serios, cantitativ, fata de mineralele pe care le contin legumele si fructele.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.21 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sistem imunitar

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0