Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

S-a dat startul detoxifierii de primavara: ce alimente nu trebuie sa lipseasca din bucatarie

de Alina Ilie la 2017-03-29
S-a dat startul detoxifierii de primavara: ce alimente nu trebuie sa lipseasca din bucatarie
Urzicile, stevia, spanacul, loboda, usturoiul verde si leurda sunt doar cateva dintre verdeturile care imunizeaza si energizeaza organismul. Primavara este anotimpul ideal pentru a elimina toxinele din organism.


Urzicile au actiune remineralizanta si vitaminizanta si astfel combat astenia, accelereaza metabolismul, curata sangele avand efect detoxifiant, activeaza regenerarea tesuturilor.

"Primavara e anotimpul verdeturilor si n-ar fi rau sa profitam, chiar daca nu simtim o atractie deosebita pentru frunze. Nu iubim cruditatile din instinct, asa ca trebuie sa ne autoeducam ca sa ne placa.", spune nutritionistul Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

Stevia contine minerale esentiale pentru buna functionare a organismului: calciu, magneziu, fier si potasiu. Este indicata in hipertensiune arteriala, ateroscleroza, constipatie.

Salata verde, prin continutul de vitamina C, E, B6 si acid folic mentine un sistem imunitar sanatos si reduce riscul de obezitate, boli cardiace si boli cronice.

Ceapa si usutoriul verde curata sangele de toxine, impiedica retentia apei in organism si sunt ideale in salate, supe sau ciorbe.

Loboda este plina de vitamina C si fier, previne astenia de primavara, vindeca afectiunile pulmonare si durerile de stomac.

Spanacul asigura organismului necesarul de fier, calciu, beta caroten si vitamina K, reduce riscul de accident vascular si creste rezistenta vaselor sanguine.

Stevia, urzicile, leurda, mararul, patrunjelul, leusteanul sunt adevarate medicamente naturiste, reduc colesterolul si stimuleaza buna functionare a metabolismului.

"Trebuie sa mancam legume pentru ca sunt si sanatoase si dietetice. Trebuie sa invatam sa ne placa verdeturile astfel incat farfuria si implicit burta noastra sa fie pline, fara risc pentru silueta. Stomacul nu stie sa numere caloriile, el doar cantareste mancarea, deci nu poate face diferenta intre 300 ml de apa (0 calorii) si 300 ml ulei (2700cal!). Metabolic insa e mare diferenta daca umplem burta cu un castron de salata sau cu un calup de salam/cascaval", mai spune nutritionistul.


Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cura de detoxifiere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre urzici

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0