Filmul este o adaptare cinematografica a cartilor de succes scrise de americanca Suzanne Collins si prezinta aventurile unei tinere (Jennifer Lawrence), angajata intr-o lupta pe viata si pe moarte cu alti 23 de adolescenti, transmisa in direct la televiziune, intr-o societate dintr-un viitor postapocaliptic.
Povestea curge in felul urmator: peste ruinele unui continent cunoscut odata ca America de Nord se intinde natiunea Panem. Ca simbol al puterii Capitoliului asupra celor douasprezece districte conduse cu o mana de fier, in fiecare an este organizat un concurs sadic si sangeros - Jocurile Foamei. Douazeci si patru de adolescenti sunt rapiti de langa familiile lor si aruncati in lupta pe viata si pe moarte, televizata si urmarita cu frenezie. Doar unul dintre ei se va intoarce acasa faimos, bogat si... viu. Cine va castiga cursa nebuna pentru supravietuire?

Desi premiera primului film Jocurile Foamei a avut loc in martie, producatorii s-au apucat deja de partea a doua, Catching Fire, care va aparea anul viitor.
Bugetul de inceput al filmului a fost de 60 de milioane de dolari, apoi a crescut la 75 de milioane si a ajuns, in final, la 100 de milioane de dolari. A adunat insa 360,2 milioane de dolari numai in Statele Unite si peste 577 de milioane de dolari in lumea intreaga. Este primul film dupa "Avatar", aparut in 2009, care a stat in topul box office-ului american patru saptamani consecutive.
Jennifer Lawrence, starul filmului, a fost initial reticenta sa accepte rolul acestei ecranizari, intuind ca viata ei personala va fi rascolita de media. Si a avut dreptate. Poate cea mai nedreapta a fost acuzatia ca este prea plinuta pentru acest rol. Actrita a dat insa dovada de simtul umorului si de incredere in sine si a declarat ca “E amuzant. Oamenii spuneau pana acum ca fetele de la Hollywood arata de parca ar fi anorexice, iar acum ma critica pe mine ca arat normal.
Iat-o aici la premiera din Los Angeles a filmului Jocurile Foamei.


Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania
De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
