Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 filme care au schimbat politica de nivel inalt

3 filme care au schimbat politica de nivel inalt
Hollywood-ul ne face mai liberali. Asa spune un studiu recent publicat in revista Social Science Quarterly efectuat de cercetatori de la Universitatea Notre Dame. Conform acestuia, americanii care au vazut un film cu un puternic mesaj despre sanatate (The Rainmaker al lui Francis Ford Coppola sau As Good As It Gets al lui James L. Brooks) au sustinut accentuat politicile in acest domeniu.


Filmele care se bucura de popularitate au capacitatea de a schimba atitudini in privinta chestiunilor politice, sustin cercetatorii. 
1. JFK a distrus credinta in sistemul politic american.
In 1995 a fost efectuat un studiu in randul unor subiecti inainte de avedea drama lui Oliver Stone si dupa vizionare. Specialistii de la Universitatea Stanford au conchis ca filmul le-a dublat nivelul de manie privitorilor. In plus, le-a influentat si intentiile politice, in sensul ca a scazut numarul celor care intentionau sa mai mearga la vot. Acest fapt a fost atribuit „efectului general de neajutorare” aparut in urma vizionarii filmului. Vasta conspiratie (care „include” CIA-ul, armata, mafia si unele persoane importante din guvernul american) propusa de producatorii filmului ca tema de meditatie i-a facut pe oameni sa se simta neputinciosi.
Multumim, Oliver Stone!
2. The Day After Tommorow ne-a facut sa ne gandim mai serios la incalzirea globala.
Da, stim cu totii ca scenariul nu se sustine stiintific, ca nu este plauzibil. Dar a reusit oare filmul din 2004 (in care incalzirea globala duce la aparitia unei noi ere glaciare) sa-i faca pe privitori sa fie mai constienti de schimbarile climatice? Conform unui studiu al unui cercetator de la yale, Anthony Leiserowitz, raspunsul este DA. Leiserowitz a coordonat un sondaj national la trei saptamani dupa lansarea filmului si a descoperit ca 83% din audienta a declarat ca este ingrijorata in privinata acestei chestiuni, fata de 72% dintre cei care nu vazusera filmul. Studiul a inclus numai 529 de persoane, dar, la nivel global, a strans incasari de 500 de milioane de dolari. Ceea ce ne spune ca a influentat publicul foarte larg.
3. Malcom X ne-a inspirat sa fim mai preocupati de discriminarea rasiala.
Intr-un studiu din 1997 publicat in Journal of Politics, Darren Davis de la Universitatea Michigan State si Christian Davenport de la Universitatea Colorado-Boulder au trecut in revista efectele filmului din 1992 (regizat de Spike Lee si cu Danzel Washington in rol principal) asupra afro-americanilor din Houston. Studiul a relevat ca filmul este extrem de eficace in schimbarea atitudinilor politice.

Sursa: Slate

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre filme

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre hollywood

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0