Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 20 de beneficii ale consumului de ceapa!

de Sunt Fericita la 2014-10-07
Top 20 de beneficii ale consumului de ceapa!
Utilizam ceapa in numeroase retete culinare, in salate si tocanite, in supe creme si ciorbe, in placinte si nu numai. In mod concret, ceapa nu trebuie sa lipseasca din camara nimanui, cu atat mai mult cu cat nutritionistii declara ca persoanele care o consuma in mod constant au parte de beneficii considerabile pentru sanatate. Iata cele mai importante beneficii pentru sanatate ale consumului de ceapa, praz, arpagic, ceapa alba, rosie sau verde:




1. Ceapa are un bogat continut in tiosulfinate, sulfuri, sulfoxide si alti compusi odoriferi, conform SfatulMedicului.ro.

2. Ceapa are importante proprietati antimicrobiene. Lupta cu succes impotriva multor bacterii, precum: bacillus subtilis, salmonella si Escheria Coli.  

3. Ceapa are un continut bogat de fier, fapt care o transforma in cel mai bun aliat pentru persoanele care sufera de anemie.

4. Ceapa este un puternic antiinflamator si in consecinta lupta impecabil cu artrita, guta si orice alta boala inflamatorie.

5. Ceapa are efect antisepctiv. Lupta impotriva bacteriilor TBC-ului, infectiilor tractului urinar si impotriva tuturor celorlalte infectii din corp.

6. Ceapa ajuta la scaderea tensiunii arteriala si subtiaza sangele, dizolvand cheagurile de sange.
 
7. Ceapa ajuta la scaderea nivelului de colesterol din sange, prevenind accidentele cardiovasculare

8. Ceapa ajuta la prevenirea cancerului de colon. In cazul in care aceasta forma de cancer s-a instalat deja, consumul regulat de ceapa poate ajuta la inhibarea celulelor canceroase, oprins dezvoltarea acestora.

9. Ceapa previne si constipatia si flatulenta. Desigur, discutam despre doua subiecte tabu pentru orice doamna. Sa nu neglijam ca sunt afectiuni de care se lovesc multe persoane si pe care nu le putem invinge doar cu pastile si alte preparate artificiale, ci chiar cu o tocanita de ceapa.

10. Ceapa ajuta la diminuarea nivelului de insulina, creste toleranta la glucoza si combate diabetul.

11. Ceapa curata sangele si toxinele din organism.

12. Sucul de ceapa aplicat pe scalp in fiecare saptamana duce la regenerarea parului.

13. Ceapa intensifica circulatia sanguina si stimuleaza transpiratia. Cu alte cuvinte, ajuta la detoxifierea organismului.

14. Ceapa previne si amelioreaza racelile si gripele. Actioneaza si ca antiseptic si nu uitam ca stimuleaza si sistemul imunitar.

15. Ceapa este un probiotic natual, asa ca este indicat sa o consumam in mod constant pentru ca flora intestinala sa se refaca in mod optim.

16. Ceapa contine quercetina si astfel ajuta la sustinerea densitatii osoase. Iata un motiv excelent pentru a o consuma zilnic, mai ales in cazul femeilor si a celor in varsta.

17. Ceapa faciliteaza functiile digestive, actionand in mod benefic asupra tranzitului intestinal.

18. Ceapa are efect expectorant asa ca poate fi folosit cu incredere in cazurile de tuse.

19. Ceapa contine o cantitate impresionanta de antioxidanti, implicati in prevenirea degradarii celulare, ajutand astfel la combaterea formarii tumorilor.

20. Combate cancerul colorectal, oral, ovarian, de laringe si de esofag.

surse:
www.sfatulmedicului.ro
www.doctor.info.ro
www.csid.ro


Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.67 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ceapa

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0