Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce sa alegi o vacanta in Spania?

de Sunt Fericita la 2020-02-17
De ce sa alegi o vacanta in Spania?
Spania este una dintre cele mai vizitate tari din lume, ocupand locul 2 in acest top in anul 2018, cand a atras peste 82 de milioane de turisti. Nu este deloc surprinzator, avand in vedere numeroasele obiective turistice care pot fi vizitate, activitatile deosebite pe care le poti face aici, gastronomia delicioasa si clima foarte placuta. Indiferent daca preferi sa te relaxezi pe plaja, sa savurezi mancare traditionala la un restaurant bun, sa te plimbi prin orase medievale sau sa vizitezi muzee si castele, in Spaina nu te vei plictisi niciodata. Iata de ce merita sa alegi aceasta tara ca destinatie de vacanta!


Plajele arata impecabil

Spania are un litoral foarte extins, prin urmare aici vei gasi foarte multe statiuni cu hoteluri bune, pentru toate gusturile si posibilitatile, plaje frumoase si ingrijite si foarte multe optiuni pentru petrecerea timpului liber. Daca iti doresti o destinatie mai exotica, poti merge in Tenerife sau Mallorca, insule care tin tot de Spania, pentru ca acum gasesti o mare varietate de oferte early booking pentru Spania, astfel incat vei gasi cu siguranta un pachet turistic pentru bugetul tau.

Lasand insa departe Insulele Canare si Baleare, chiar si coasta Mediteranei include zone deja faimoase pentru frumusetea lor: Costa Brava, Costa de Sol sau Costa Blanca sunt doar cateva exemple. Daca iti vei petrece vacanta intr-una dintre statiunile de aici, te vei putea bucura de tot ce inseamna un sejur reusit la mare: hoteluri care ofera conditii bune, mancare gustoasa la terase, plaje curate si cu nisip fin, piscine bine intretinute, locuri de joaca pentru copii. Ca sa eviti aglomeratia din lunile de vara, poti rezerva un sejur la plaja in Spania chiar si primavara sau toamna, pentru ca vremea calda de aici iti permite sa te bucuri de soare mai mult timp.



Mancarea este delicioasa

Spania sta foarte bine si la capitolul gastronomie, prin urmare, daca esti gurmanda sau iti place sa gusti din specialitatile tarilor pe care le vizitezi, cu siguranta nu vei fi dezamagita. Aici poti savura faimoasa bucatarie mediteraneana, pe baza de peste, fructe de mare si branzeturi, dar poti incerca si preparate specifice Spaniei: paela si branza Cabrales sunt printre cele mai apreciate.

Paela este un preparat traditional din regiunea Valencia, care contine orez cu bob rotund, fasole verde, carne de pui, rata sau iepure. Totul este condimentat cu sofran, ulei de masline si rozmarin si preparat in tigaie, pe foc. Poti incerca si un alt tip de paela, unde carnea este inlocuita cu fructe de mare.

Un alt preparat deosebit, pe care merita sa-l gusti, este omleta spaniola - tortilla española. Aceasta omleta contine - pe langa oua, ceapa si condimente - cartofi, ca ingredient de baza. In acest fel, nu este doar delicioasa, ci si foarte hranitoare.



Poti vizita multe obiective turistice

Spania are atat de multe obiective turistice incat este imposibil sa le vizitezi intr-o singura vacanta. De aceea, iti prezentam doar cateva dintre ele, care sunt mai cunoscute, astfel incat sa le pui pe lista, daca te pasioneaza istoria si vrei sa descoperi trecutul acestei tari:

  • Alhambra: acest complex turistic din orasul Granada este unul dintre cele mai vizitate obiective din Spania, fiind apreciat pentru farmecul sau exotic, datorita monumentelor ridicate de conducatorii mauri in secolul al XIII-lea. Aici poti vizita un palat impresionant si o fortareata.
  • Catedrala Sagrada Familia si Parcul Guell: acestea sunt cu siguranta cele mai vizitate obiective turistice si Spania si printre cele mai accesibile, deoarece se afla in Barcelona, unde ajung multe curse aeriene de la noi din tara. Catedrala si Parcul sunt creatiile celebrului arhitect Antoni Gaudi, cunoscut pentru stilul sau unic, extravagant si pentru mozaicurile deosebite cu care decora cladirile. Plimbandu-te prin Parcul Guell vei avea impresia ca ai intrat intr-o lume de basm.
  • Tarragona: acest oras antic se afla la doar o ora distanta de Barcelona, astfel incat poti ajunge repede cu trenul sau masina. Se afla pe Costa Dorada, deci poti sa combini un sejur la plaja cu vizitarea vestigiilor antice de aici. Descoperirea zidurilor vechi, a impunatorului amfiteatru roman si a catedralei de aici vor fi cu siguranta o experienta deosebita.

Prin urmare, Spania poate fi o destinatie perfecta de vacanta, indiferent daca preferi sa lenevesti la plaja sau sa descoperi trecutul acestei tari, vizitand obiectivele turistice. Orice activitate vei alege, cu siguranta nu vei fi dezamagita.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
    In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
    Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0