Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

12 utilizari inedite pentru zahar

12 utilizari inedite pentru zahar
Zaharul este iubit si in acelasi timp blamat pentru multe boli si alte lucruri rele. Adevarul e ca nu zaharul in sine e daunator, ci cantitatea consumata. Ca sa nu il mai privim intr-o lumina atat de negativa, iata 12 utilizari ale zaharului la care nu te-ai fi gandit niciodata...


1. Alina arsurile din cavitatea bucala. Daca ai baut o gura de cafea fierbinte sau ai patit-o pentru ca nu te-ai putut abtine si ai gustat din ciorba de pe foc, ai un aliat in zahar. Tine in gura un cub de zahar sau cantitatea corespunzatoare unei lingurite si durerea va disparea rapid.
2. Catifeleaza pielea. Prepara un gel de dus natural dintr-o banana bine coapta, 3 linguri de zahar si 1 lingura de ulei de masline; nu amesteca prea mult ingredientele si maseaza usor pielea, apoi clateste cu apa calduta.  
3. Lungeste rezistenta rujului. Presara putin zahar peste buzele rujate, lasa sa stea cateva secunde apoi indeparteaza particulele dulci. 
4. Curata mainile. Daca ai mainile murdare de ulei de masina sau vopsea groasa, adauga si putin zahar dupa ce iti sapunesti palmele. O alta varianta este sa folosesti o solutie compusa in parti egale din zahar si ulei de masline.
5. Hraneste florile. Adauga trei linguri de zahar si doua linguri de otet alb la un litru de apa pentru florile taiate si vei vedea ca acestea se vor pastra pentru mai mult timp.
6. Omoara nematodele din gradina. Nematodele sunt paraziti microscopici care ataca plantele fara mila. Ca sa scapi de ei, presara zahar prin gradina; acesta va deveni materie organica, deci va transforma pamantul intr-un mediu ostil pentur nematode.
7. Omoara gandacii. Pentru ca le place dulcele, gandacii sunt atrasi de zahar. Cum ideea e sa scapi de daunatori, amesteca o parte zahar si o parte bicarbonat de sodiu si presara praful in zonele in care stii ca vin insectele nedorite. Zaharul ii va atrage ca un magnet, iar bicarbonatul ii va omora.
8. Hrana pentru fluturi. Peste vara, amesteca o banana bine coapta cu zahar si putina apa si lasa crema rezultata afara pe o farfurie sau unde gardul, ramurile copacilor si pietrele. Va atrage fluturii, care adora dulcele. 
9. Curata rasnita de cafea. Boabele de cafea sunt bogate in ulei, iar acesta se depune si pe piesele metalice ale rasnitei. Toarna 2 linguri de zahar in rasnita si las-o sa mearga pentru 2-3 minute. Dupa aceea, sterge bine aparatul si va fi ca nou.
10. Curata petele de iarba. Prepara o pasta de zahar si apa si aplica amestecul pe materialul patat in verde. Lasa sa stea asa o ora si apoi spala imbracamintea ca de obicei.
11. Mentine torturile proaspete. Ca sa pastrezi un tort peste noapte intr-o cutie etansa, adauga si cateva cuburi de zahar. Blatul si frisca isi vor pastra prospetimea.
12. Previne mucegairea branzei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre zahar

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre utilizari

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0