Daca vrei sa incerci ceva nou sau o combinatie inedita, regasesti mai jos 3 retete potrivite pentru toamna.
1. Vinete cu imam bayildi
Pentru a le realiza iti va trebuie aproximativ o ora si jumatate. Ai nevoie de 2 vinete, 2 cepe mari, 2 ardei, 1 catel de usturoi, Rosii in bulion, Ulei de masline, Ulei de argan, 100-200 g dovleac placintar, Sare, Piper, Zahar, Scortisoara, Rozmarin, Seminte de fenicul, Patrunjel.
Speli bine vinetele, le cureti si le tai pe lungime, dupa care le scoti miezul folosindu-te de o lingura. Poti adauga putine sare, insa noi nu-ti recomandam acest lucru. Majoritatea vinetelor din piata deja nu mai sunt amare, asa ca poti evita clorura de natriu.
Prajesti vinetele usor in ulei de masline. Nu uita sa te asiguri ca uleiul este fierbinte inainte de a introduce vanata.
Acum te ocupi de ceapa, usturoi, dovleac si ardei. Le tai in bucatele marunte si le amesteci cu bulion. La aceasta textura adaugi si miezul de vinete. Adaugi putin zahar, piper, scortisoara si rozmarin.
Amestecul de legume se adauga acum peste uleiul de masine, se amesteca si apoi umplem vinetele cu amestecul aromat. Se adauga putin patrunjel si le punem in cuptor.
Fie ca il servesti cald sau rece, acest preparat iti aduce toamna in farfurie si e foarte sanatos!
2. Fasole simpla de toamna
O reteta pe care o poti face rapid si este super gustoasa. Ai nevoie de fasole rosie de 800 de grame, o ceapa, o bucata de dovleac, o cutie mica de rosii decojite in bulion, 2 catei de usturoi, ardei capia, un deget de radacina de ghimbir, frunze de dafin, 2 linguri de ulei, 4-5 felii nu foarte subtiri de kaiser, curry, boia de ardei dulce, cimbru si sare.
Calesti ceapa in putin ulei, tai kaiserul cubulete, dovleacul la fel, ardeiul il tai fasii, iar usturoiul se striveste si marunteste. Acum le calesti pe toate si adaugi putin ghimbir inainte sa le scoti din tigaie. Adaugi fasolea fara zeama si rosiile taiate cubulete. Poti adauga putina boia si cimbru pentru aroma si voila! Preparatul este gata.
3. Somon cu smantana si dovleac
Daca stii sa faci storceag, atunci nu-ti va foarte greu sa pui aceasta reteta in practica. Ai nevoie de 3-4 capete de somon proaspat, 1/2 telina, 2 pastarnaci, 2 morcovi, 2 cepe mari, 2 cartofi, 1 ardei gras, 1/2 dovleac, rosii sau suc de rosii, marar, ou, smantana, sare, piper.
Cureti bine legumele si le tai in bucatele, dar nu foarte marunt. Pui din timp aproximativ patru litri de apa la fiert in care sa incapa relaxat toate legumele. Cand incepe sa fiarba, adaugi telina, pastarnacul, morvocii si ceapa.
Acum e randul dovleacului si al cartifilor care sunt taiati deja in bucati mici si delicate. Adaugam si ardeiul gras! Le lasam sa fiarba aproximativ 15 minute, timp in care ne ocupam de peste. Indepartam branhiile si punem capetele de somon in oala si le lasam sa fiarba 10 minute, dupa care le punem la racorit.
Dezosam capetele si scaotem fiecare osisor.
Pregatesti sucul de rosii si se adauga in oala, la foc domol pentru aproximativ doua ore. Cand fiertura mea sta sa fie gata, scazuta binisor si aromind a minunile dintr-insa, amesteci un ou cu smantana, si mai apoi cu zeama din oala pana se intrepatrund omogen si catifelat. Fiertura e gata!
Pofta buna!
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 2.8
din 5
- 5 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!