Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Se poate si fara zahar

Se poate si fara zahar
Zaharul nu este sanatos deloc. In cantitati prea mari duce la crestere in greutate, la obezitate si boli de nutritie. Daca mananci doar putina ciocolata si putine alimente dulci, tot te ingrasi. Zaharul, in toate formele sale (cu exceptia celui in stare naturala din legume si fructe) trebuie evitat.


Stii asta asa ca incerci sa iti limitezi cat de mult poti consumul acestui produs. Este insa greu sa-l uiti complet, caci mai toti avem o relatie speciala cu zaharul. Zaharul ne da o stare de bine dupa care tanjim, desi stim ca vom regreta ca am mancat placinta si ca nu vom intra nici luna aceasta in rochia cumparata de Craciun.
Din fericire exista variante pentru a-l substitui. Pentru fiecare in parte exista opinii pro sau contra, asa ca, orice ai alege, consuma cu moderatie.
Trebuie insa sa fii atenta la faptul ca aspectul mancarurilor se va schimba (zaharul se lichefiaza in timpul coacerii, se caramelizeaza la temperaturi ridicate, prelungeste durata de valabilitate a multor produse si ofera textura si consistenta prajiturilor). Inlocuitorii de zahar trebuie folositi la rece, in retete care nu presupun preparare termica (gen salate de fructe, limonade si ceaiuri cu gheata). Daca faci o prajitura, foloseste zahar si inlocuiotr in proportii egale.
Extractul de stevie 
Are indice glicemic foarte mic si zero calorii. Este extras din frunzele plantei Stevia originara din Brazilia si este de 300 de ori mai dulce decat zaharul. Este foarte folosit in Japonia ca indulcitor natural, dar a capatat popularitate in multe tari occidentale. Il gasesti sub forma de sirop sau pudra, cea din urma fiind potrivita pentru prajituri. 
Mierea 
Nu te baza pe ce spune lumea, si anume pe faptul ca este mai sanatoasa ca zaharul. Mierea contine putin mai multe calorii decat acesta si are mai multi carbohidrati. Are insa mai multe minerale si o aroma mai bogata, ceea ce inseamna ca poate fi folosita in cantitati mai mici. Mierea are si multi antioxidanti, prieteni ai sistemului imunitar.
Siropul de artar 
Aroma speciala si puternica face ca siropul de artar sa nu poata fi folosit in combinatie cu alte ingrediente. E bun la clatite, prajituri sau biscuiti, dar si la inghetata. Are mai putine calorii decat mierea, dar mai multe minerale (magneziu si zinc). 
 
sursa foto: www.sxc.hu
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
7 Secrete japoneze pentru dezvoltare personala


Vrei sa schimbi in bine un aspect din viata ta Vrei sa te dezvolti in plan personal Vrei sa cresti ranadamentul echipei pe care o conduci Totul e posibil acum Foloseste disciplina japoneza Kaizen Principiile ei extrapolate in absolut toate domeniile vietii te ajuta sa te organizezi mai bine sa-ti planifici anumite activitati sa incluzi...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre zahar

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fara zahar

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dulciuri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre miere

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0