Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

14 motive pentru care trebuie sa mananci castraveti

14 motive pentru care trebuie sa mananci castraveti
Castravetii sunt pe locul al patrulea la cele mai cultivate legume din lume si sunt cunoscuti ca fiind unul dintre cele mai bune alimente pentru sanatate, adesea inclusi in categoria super-alimente. De ce? Afla mai jos.


Castravetii rehidrateaza organismul.
Daca esti prea ocupata sa bei suficienta apa, mananca un castravete care are 90% apa. 
Castravetii lupta cu caldura dinauntru.
Daca mananci castravete, iti vei alina suferinta supraincalzirii. Aplica si felii de castravete pe piele pentru a scapa de arsuri solare.
Castravetii elimina toxinele.
Toata apa din castraveti actioneaza ca o matura virtuala, indepartand reziduurile in afara organismului. Daca sunt inclusi in dieta zilnica, castravetii ajuta la eliminarea pietrelor la rinichi.
Castravetii suplinesc vitaminele zilnice.
Castravetii au majoritatea vitaminelor de care organismul are nevoie intr-o zi. A, B si C pentru a intari sistemul imuniar si pentru a-ti da energie. Poti face suc de castraveti, spanac si morcovi. Nu uita sa lasi si coaja, caci are cam 12% din doza zilnic recomandata de vitamina C.
Castravetii ii ofera pielii mineralele de care are nevoie.
Castravetele are mult potasiu, magneziu si siliciu. De aceea saloanele de infrumusetare folosesc tratamente pe baza de castravete.
Castravetii ajuta la digestie si slabit.
Datorita continutului ridicat de apa si putinelor calorii, castravetele este o resursa ideala pentru cei care vor sa slabeasca. Foloseste castravetii in supe si salate. Poti sa-l mananci la gustare cu iaurt cremos cu putine calorii. Mestecatul castravetilor ajuta maxilarul sa se miste, oferindu-ti si fibre bune la digestie. Consumul zilnic este considerat un bun adjuvant pentru lupta contra constipatiei cronice.
Castravetii revitalizeaza ochii.
Pune felii reci de castravete pe ochii umflati si vei reduce pungile de sub ochi datorita proprietatilor antiinflamatorii ale acestei legume.
Castravetii lupta cu cancerul.
Castravetele este cunoscut pentru faptul ca are secoisolariciresinol, lariciresinol si pirosinol. Acestia sunt asociati reducerii riscului de anumite tipuri de cancer, inclusiv cel ovarian, de san, de prostata si uterin.
Castravetii vindeca diabetul, reduc colesterolul si controleaza tensiunea arteriala.
Castravetele contine un hormon de care este nevoie la nivelul celulelor pancreasului pentru a produce insulina. Cercetarile arata ca sterolii din castravete pot ajuta la reducerea colesterolului. Castratvetii contin si fibre, potasiu si magneziu. Acesti nutrienti lucreaza pentru reglarea tensiunii arteriale. De aceea castravetele este bun la tratarea atat a tensiunii ridicate, cat si a celei scazute.
Castravetii improspateaza gura.
Sucul de castravete vindeca si improspateaza gingiile suferinde. Ia o felie de castravete si striveste-o de cerul gurii cu limba jumatate de minut, iar substantele fitochimice vor ucide bacteriile din gura responsabile cu aparitia halenei.
Castravetii sunt buni la par si unghii.
Mineralul minune din castraveti, siliciul, confera stralucire si forta parului si unghiilor. Sulful si siliciul din castravete stimuelaza cresterea parului.
Castravetii promoveaza sanatatea articulatiilor, alina durerea artritica si de guta.
Un castravete este o sursa excelenta de siliciu care ajuta la intarirea tesutului conjunctiv al articulatiilor. Cand este amestecat cu suc de morcovi, castravetele scade nivelul de acid uric si alina durerea atritica.
Castravetii vindeca mahmureala.
Pentru a evita durerea de cap sau mahmureala, mananca castravete inainte de a merge la somn. Castravetii au suficienta vitamine B, zahar si electroliti pentru a completa nutrientii esentiali si pentru a reduce severitatea durerilor de cap si a mahmurelilor.
Castravetii mentin rinichii in forma.
Castravetele scade nivelurile de acid uric din corp si mentine rinichii sanatosi.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.45 din 5 - 11 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0