Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 lucruri pe care sa le faci pentru a avea un zambet mai frumos

de Sunt Fericita la 2023-08-21
4 lucruri pe care sa le faci pentru a avea un zambet mai frumos
Zambetul joaca un rol esential in starea noastra de bine, fiind important atat din punct de vedere al sanatatii fizice si mentale, cat si din punct de vedere social si emotional. Un zambet sanatos, stralucitor creste increderea in sine, imbunatateste starea de spirit, influenteaza pozitiv interactiunile sociale si contribuie la optimizarea comunicarii cu cei din jur prin crearea unui mediu armonios in relatiile dintre oameni.


Dr. Mariana Pitoiu - medic dentist | Dental Hygiene Center

Pare complicat, dar pentru a avea un zambet frumos trebuie sa ai in vedere doar cateva aspecte. Pentru mentinerea unui zambet sanatos este crucial sa ai o igiena orala adecvata care sa cuprinda periajul regulat, de doua ori pe zi, dimineata si seara, folosirea mijloacelor auxiliare de igienizare – ata dentara, dusul bucal, apa de gura si sa mergi regulat la medicul stomatolog pentru igienizarea dentara profesionala, adica detartraj, periaj profesional si airflow dentar.

Imbunatateste-ti igiena orala zilnica:  Periajul corect si regulat al dintilor joaca un rol esential, este primul pas pentru mentinerea sanatatii zambetului si a cavitatii orale. El trebuie realizat de doua ori pe zi, dimineata si seara, inainte de culcare, durata lui sa fie intre 3 si 5 minute,cu o periuta cu perii moi, soft sau ultrasoft si o pasta de dinti cu fluor. Miscarile recomandate sunt de la gingie spre marginea dintelui, adica de la roz la alb, atat pe suprafetele exterioare cat si pe cele interioare ale dintilor, iar in zona laterala, pe suprafetele masticatorii ale dintilor, la nivelul premolarilor si molarilor,foloseste miscari circulare, acoperind toti dintii si nu uita sa cureti si limba. Folosirea mijloacelor auxiliare, ata dentara si dusul bucal,completeaza periajul dentar si sunt esentiale pentru curatarea spatiilor interdentare, acolo unde periuta nu poate ajunge. Ata dentara ajuta la indepartarea resturilor alimentare si a placii bacteriene din spatiile interdentare, prevenind aparitia cariilor si a gingivitelor, mentinand astfel sanatatea gingiilor, oferind in acelasi timp si o respiratie proaspata.

Efectueaza periodic igienizare dentara profesionala: Tot esentiale pentru un zambet sanatos sunt si vizitele regulate la medicul stomatolog, frecventa acestora fiind de 2 ori pe an. In cadrul acestora medicul realizeaza o examinare minutioasa a cavitatii orale si o igienizare dentara profesionala, adica detartraj, periaj profesional si airflow, prin care indeparteaza placa bacteriana si tartrul, chiar si din locurile greu accesibile.

Ai grija la ce alimente si bauturi consumi: O alimentatie sanatoasa joaca si ea un rol important pentru mentinerea unui zambet sanatos. Fructele si legumele proaspete, crocante, cum ar fi morcovii, merele, castravetii ajuta la curatarea naturala a dintilor si stimuleaza secretia salivara. Produsele lactate intaresc smaltul dentar prin nutrientii continuti, calciu si fosfor, carnea slaba si pestele contin proteine necesare pentru mentinerea sanatatii gingiilor si a dintilor. Atentie mare la consumul excesiv de citrice, acestea pot eroda smaltul facandu-l mai susceptibil la atacul carios. De asemenea exista alimente care trebuiesc consumate cu moderatie sau trebuiesc evitate, cum sunt zaharurile si sucurile carbogazoase, care favorizeaza dezvoltarea cariilor sau alimentele lipicioase, care favorizeaza acumularea de placa bacteriana. Unele alimente si bauturi colorate, cum ar fi cafeaua, vinul rosu, sucurile, sfecla rosie determina aparitia de coloratii pe suprafata dintilor, coloratii caare se indeparteaza prin igienizare dentara profesionala. Totusi a impiedica aparitia acestor coloratii se poate recurge la consumarea lichidelor colorate cu paiul.

Folosirea produselor cu fluor este extrem de importanta ,dar sa nu se depaseasca doza maxima, fluorul avand rolul in prevenirea aparitiei cariilor dentare prin intarirea si consolidarea smaltului, precum si prin rolul sau antibacterian si de protectie a dintii sensibili. Acesta se regaste in pastele de dinti, apa de gura, in gelurile folosite de medicul stomatolog in cabinet in cadrul procedurii de fluorizare.

Consumul de tutun este un alt factor ce influenteaza negative sanatatea orala. Pe langa faptul ca substantele chimice din tutun patrund in smaltul dentar ducand la ingalbenirea dintilor, acesta este si un factor favorizant al aparitiei bolii parodontale si a cancerului oral, tocmai de aceea se recomanda renuntarea la fumat pentru mentinerea sanatatii orale si a unui zambet luminos si stralucitor.

De asemenea, pentru a evita a traumatismele dentare si gingivale, se recomanda ca in timpul practicarii sporturilor sa se foloseasca protectie dentara. Aceasta trebuie sa fie personalizata, sa se potriveasca perfect pe dinti, sa fie sufficient de groasa si rezistenta pentru a face fata impactului, bine fixata pe dinti ca sa nu alunece si sa permita purtatorului sa respire si sa vorbeasca in timpul purtarii.

Imbunatateste aspectul dintilor prin albire dentara: In cazul unor dinti mai galbeni , daca igiena orala este una corespunzatoare, se poate apela la albire dentara, care se poate realiza de catre pacient acasa prin intermediul unor gutiere si a gelurilor de albire sau in cabinetul stomatologic cu ajutorul acceleratoarelor de albire. Dintre cele doua variante, cea mai sigura si eficienta este albirea in cabinet, unde medicul stomatolog adapteaza procesul la situatia ta clinica. De retinut este faptul ca nu se recomanda a fi facuta in mod excesiv deoarece poate duce la abraziunea smaltului, dar pentru a mentine efectele acesteia in timp se recomanda o igiena orala corecta si vizite regulate la medic pentru procedura de igienizare dentara profesionala. Programeaza-te pentru albirea dintilor

Un zambet frumos, stralucitor, luminos contribuie la imbunatatirea aspectului fizic si totodata creste increderea in sine, dezvolta relatii interpersonale mai puternice, oamenii fiind perceputii mai prietenosi, crescand astfel si gradul de comunicare intre acestia. Deci pentru un zambet sanatos si stralucitor apeleaza la o igiena orala corecta, vizite regulate la medic pentru igienizare, alimentatie sanatoasa si echilibrata si , de ce nu, programeaza-te pentru o albire dentara profesionala.

 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0