Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 legume de plantat in aceasta toamna

de Camelia Diaconu la 2018-10-04
5 legume de plantat in aceasta toamna
Cine a spus ca daca vara s-a terminat nu mai poti planta legume in gradina proprie? Ei bine, cateva dintre legumele des consumate se planteaza toamna, mai exact in aceasta perioada, iar intr-o luna de zile deja te poti bucura de gustul si aroma lor. Iata care sunt acestea!


Toamna nu este doarsezonul recoltei, ci si sezonul potrivit in care poti sa plantezi cateva dintre cele mai gustoase legume si mirodenii. Pana la inceputul iernii deja te bucuri de gustul lor deoarece acestea cresc foarte repede datorita vremii prielnice.
 

5 legume de cultivat in gradina de toamna

 
Ridichii. Cele mai asteptate legume ale primaverii pot fi acum cultivate si la inceput de toamna. Te poti bucura oricand de gust lor, mai ales ca ridichiile se dezvolta foarte bine atunci cand afara este mai rece. Ridichiile nu sunt deloc pretentioase, mai mult de atat cresc foarte repede, astfel ca din momentul plantarii si pana la recoltare au nevoie doar de sase saptamani. Le poti planta acum, cand afara vremea este prielnica pentru cresterea lor si te poti bucura de gustul acestora putin peste o luna de zile.
 
Ceapa verde. Recomandata datorita beneficiilor pentru sanatate, ceapa verde este leguma de care te poti bucura in orice perioada a anului. Nu este deloc pretentioasa fiind plantata si dezvoltandu-se pe orice tip de sol. Pentru culturile de ceapa verde pentru toamna, trebuie sa stii faptul ca acestea se dezvolta mult mai rapid decat cele de primavara. Ceapa verde din arpagic este mult mai rapida. Te bucuri de o cultura proaspata si de un gust aromat in mai putin de doua luni. 
 
Busuioc. Una dintre cele mai aromate plante, busuiocul poate fi plantat oricand, in orice perioada a anului, dar toamna da cele mai bune roade. Busuiocul se dezvolta foarte bine in momentul in care afara este rece, chiar are un ritm mai alert de cretere. Nici acesta nu este deloc pretentios si nu are nevoie de ingrijiri speciale. Se intretine usor, iar rezultatele sunt pe masura. Busuiocul de toamna este extrem de aromat si poate fi folosit in orice tip de preparat. 
 
Spanac. Sursa ideala de vitamine, mai ales pe timp de iarna, atunci cand sistemul imunitar are de suferit, spanacul poate fi plantat toamna. Este planta care rezista in fata celor mai geroase temperaturi, chiar si de -25 de grade Celsius. Nu trebuie sa iti faci probleme din punct de vedere al intretinerii deoarece acesta nu are nevoie de prea multe, ba chiar creste foarte repede. Daca il cultivi acum, la iarna te bucuri de o recolta proaspata de spanac.
 
Broccoli. Leguma bogata in vitamine si minerale, broccoli poate fi plantat acum, la inceput de toamna deoarece este rezistenta la paraziti. Broccoli poate fi plantat atat in gradina exterioara, cat si in interior, in sere sau solarii special amenajate deoarece au nevoie de o protectie atunci cand este prea frig afara. 

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
    In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
    Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0