Fructe si legume de toamna
Pentru ca toamna organismul nostru are nevoie de mai multe vitamine, pentru a se adapta mai usor schimbarilor bruste de temperatura, alimentatia este punctul cheie care te poate ajuta. Pentru a te asigura ca ii dai corpului cantitatea necesara de fibre si de vitamine, este important sa consumi cat mai multe fructe de sezon. Vezi care sunt cele mai bune!
Mere. Au un continut bogat de vitamina A, B1 SI b2 si C, potasiu, fier si magneziu. Merele ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sange si pot reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. Consumul frecvent de mere poate scadea aparitia cancerului la ficat, colon si plamani. S-au realizat studii in urma carora s-a constatat ca persoanele care mananca zilnic mere, au mai putine sanse de a face orice forma de cancer. Consumul de mere intareste sistemul osos si ajuta la normalizarea tensiunii arteriale.
Gutui. Sunt printre cele mai importante fructe ale sezonului. Sunt cunoscute si sub denumirea de mere de aur, gutuile ajutandu-ne sa stam departe de afectiunile sezonului rece precum gripa si raceala. Gutuile pot calma si inflamtiile gatului, semintele lor avand un efect calmant si in cazul tusei sau a bronsitei.
Struguri. Consumul de struguri poate reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare datorita continutului bogat de polifenoli. Strugurii au efecte benefice asupra organismului si pentru persoanele care sufera de artroza, guta sau reumatism. Au un efect anti inflamator si relaxant in acelasi timp, fiind fructele ideale pe care sa le consumi atunci cand ai stari de oboseala sau esti stresat.
Nuci. Au un continut bogat de antioxidanti, nutrienti si vitamine. Sunt ideale pentru consum in orice moment al zilei, fie ca ingredient principal, fie ca o gustare intre mesele principale. Consumul de nuci te poate ajuta sa combati depresia, sa previ aparitia bolilor cardiovasculare si cancerul, sa combati insomnia si sa stimulezi memoria, dar si sa iti fortifici parul. Nucile te pot ajuta sa previ imbatranirea prematura a pielii. De asemenea, sunt ideale si in curele de slabire deoarece pot alunga rapid senzatia de foame, oferind satietate.
Spanac. Ofera necesarul zinlic de vitamine de care organismul are nevoie. Contine vitamina C, K, calciu, acid folic si fier. Beneficiile cele mai importante ale spanacului sunt preventia constipatiei, echilibrarea nivelului de zahar din sange si incetinirea diviziunii celulare pentru cancerul de stomac si piele. Spanacul te poate ajuta si sa iti protejezi ochii de aparitia cataractei si sa iti reglezi tensiunea arteriala.
Sfecla rosie. Consumul de sfecla te poate ajuta sa previ cancerul si varicela, sa combati constipatia si sa stabilizezi glicemia, stimuland o functionare optima a celulelor hepatice. Sfecta contine vitamina C, B si cupru, mangan, fier si magneziu.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.13
din 5
- 4 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!