Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fructe si legume de toamna - beneficii pentru sanatate

de Camelia Diaconu la 2018-09-04
Fructe si legume de toamna - beneficii pentru sanatate
Toamna este sezonul fructelor si legumelor viu colorate, gustoase si pline de vitamine pentru sanatatea organismului si mai ales ca acum le gasim tot mai des in magazinele de profil si in pietele cu fructe si legume proaspete. Iata care sunt fructele de care te poti bucura toamna asta!


Fructe si legume de toamna


Pentru ca toamna organismul nostru are nevoie de mai multe vitamine, pentru a se adapta mai usor schimbarilor bruste de temperatura, alimentatia este punctul cheie care te poate ajuta. Pentru a te asigura ca ii dai corpului cantitatea necesara de fibre si de vitamine, este important sa consumi cat mai multe fructe de sezon. Vezi care sunt cele mai bune!
 
 
Mere. Au un continut bogat de vitamina A, B1 SI b2 si C, potasiu, fier si magneziu. Merele ajuta la reducerea nivelului de colesterol  din sange si pot reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. Consumul frecvent de mere poate scadea aparitia cancerului la ficat, colon si plamani. S-au realizat studii in urma carora s-a constatat ca persoanele care mananca zilnic mere, au mai putine sanse de a face orice forma de cancer. Consumul de mere intareste sistemul osos si ajuta la normalizarea tensiunii arteriale.
 
Gutui. Sunt printre cele mai importante fructe ale sezonului.  Sunt cunoscute si sub denumirea de mere de aur, gutuile ajutandu-ne sa stam departe de afectiunile sezonului rece precum gripa si raceala. Gutuile pot calma si inflamtiile gatului, semintele lor avand un efect calmant si in cazul tusei sau a bronsitei.
 
Struguri. Consumul de struguri poate reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare datorita continutului bogat de polifenoli. Strugurii au efecte benefice asupra organismului si pentru persoanele care sufera de artroza, guta sau reumatism. Au un efect anti inflamator si relaxant in acelasi timp, fiind fructele ideale pe care sa le consumi atunci cand ai stari de oboseala sau esti stresat.
 
Nuci. Au un continut bogat de antioxidanti, nutrienti si vitamine. Sunt ideale pentru consum in orice moment al zilei, fie ca ingredient principal, fie ca o gustare intre mesele principale. Consumul de nuci te poate ajuta sa combati depresia, sa previ aparitia bolilor cardiovasculare si cancerul, sa combati insomnia si sa stimulezi memoria, dar si sa iti fortifici parul. Nucile te pot ajuta sa previ imbatranirea prematura a pielii. De asemenea, sunt ideale si in curele de slabire deoarece pot alunga rapid senzatia de foame, oferind  satietate.
 
Spanac. Ofera necesarul zinlic de vitamine de care organismul are nevoie. Contine vitamina C, K, calciu, acid folic si fier. Beneficiile cele mai importante ale spanacului sunt preventia constipatiei, echilibrarea nivelului de zahar din sange si incetinirea diviziunii celulare pentru cancerul de stomac si piele. Spanacul te poate ajuta si sa iti protejezi ochii de aparitia cataractei si sa iti reglezi tensiunea arteriala.
 
Sfecla rosie. Consumul de sfecla te poate ajuta sa previ cancerul si varicela, sa combati constipatia si sa stabilizezi glicemia, stimuland o functionare optima a celulelor hepatice. Sfecta contine vitamina C, B si cupru, mangan, fier si magneziu.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.13 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
    O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
    In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0