Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 legume pe care sa le cresti in interiorul casei

de Sunt Fericita la 2018-11-15
5 legume pe care sa le cresti in interiorul casei
Daca iti doresti sa ai intotdeauna in propria casa legume proaspete, atunci trebuie sa stii ca exista cateva specii de legume pe care le poti creste in interior. Te vei bucura de gustul si parfumul lor in orice sezon, dar si de aspectul pe care il aduc bucatariei tale.


Ar fi ideal sa avem acasa in ghiveci legume proaspete pe care sa le folosim oricand dorim. Ei bine, frigul nu este un impediment, asa ca ai posibilitatea oricand sa iti plantezi in ghiveci legumele preferate. Iata ce legume proaspete poti sa ai in interiorul casei, in ghiveci!
 
Morcovi. Bineinteles ca nu vorbim aici despre morcovii uriasi pe care ii poti planta intr-o gradina, insa te poti bucura de morcovi proaspeti si cu un gust dulce, chiar in balconul casei, in ghiveci.  Morcovii baby pe care ii gasesti in supermarket-uri, ii poti cultiva la tine acasa, indiferent de sezon. Daca alegi morcovii mai mici, atunci ai nevoie de un ghiveci de aproximativ 15 cm adancime, iar daca sunt morcovi mai mari, atunci un ghiveci de aproximativ 20 cm adancime. Ai nevoie de un sol organic si de un ghiveci pe care sa il umpli pana la inaltimea de 13/18 cm. Semintele se planteaza la o adancime de 1 cm. Pastreaza ghiveciul pe un pervaz insorit si din cand in cand, fara sa exagerezi, uda pamantul. 
 
Salata verde.  Este foarte usor sa o cultivi chiar la tine acasa. Pentru inceput, tii semintele de salata intr-o punga de plastic, care are guri de aerisire. Dupa asta, pui pamant umezit in punga si adaugi aproximativ 15 seminte la suprafata pe care le acoperi cu aproximativ 2 cm de pamant. Umezesti pamantul cu ajutorul unui spray cu apa si asezi punga pe un pervaz luminos, fara sa uzi in exces. Pe masura ce incolteste, salata trebuie rarita si mutata in ghivece.
 
Rucola. Este foarte usor de cultivat si este ideal daca o ai oricand la dispozitie in casa. Rucola creste foarte bine intr-un mediu racoros si poate fi pastrata intr-un ghiveci pe pervaz. Planta incolteste de mai multe ori doar daca tai frunzele mai mari pentru a le lasa pe cele mici in centru. Rucola se planteaza in acelasi mod precum salata verde.
 
Rosii. Sunt extrem de rezistente daca sunt plantate in interior si se adapteaza foarte usor in ghiveci. Rosiile au nevoie doar de multa lumina, asa ca rezerva-le cel mai bun si luminos loc de pe pervaz. Specialistii spun ca cel mai bine ar fi sa incepi sa cultivi rosiile pe un recipient plat, iar dupa ce au crescut in jur de 10 cm le poti muta intr-un ghiveci mai inalt. In felu acesta te vei asigura ca radacinile sunt puternice si rezista bine oricand. Este nevoie sa le fertilizezi solul la fiecare doua saptamani si sa le pui un sprijin din lemn pentru a le incuraja cresterea.
 
Ghimbir. Poti avea acasa aroma proaspata si usor picanta a ghimbirului. Cumpara o bucata de radacina de ghimbir si las-o inmuiata in apa pentru cateva ore pentru a putea inlatura orice substanta care poate inhiba cresterea. Dupa acest timp, scurge radacina si las-o intr-un ghiveci jos si ingust, peste care pune pamant in strat subtire si asteapta ca acesta sa creasca. Nu trebuie sa uzi in exces ghimbirul, dar este nevoie sa mentii un sol umed. 

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.06 din 5 - 8 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
    Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0