Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 lucruri pe care le faci gresit cand te dusezi

5 lucruri pe care le faci gresit cand te dusezi
Pare destul de simplu sa faci un dus, nu? Dai drumul la apa, intri sub para de dus, dai cu gel pe corp, te sapunesti, te clatesti si apoi te usuci cu prosopul. Se pare insa ca mai si gresesti si aceste erori pot sa-ti afecteze pielea. Ceea ce nu este o placere, mai ales acum iarna, cand este si asa destul de greu sa scapi de pielea uscata.


1. Faci dusuri luuuungi si fierbinti.
Intelegem, apa aburinda este un mod minunat de a te incalzi in diminetile racoroase sau de a te destinde dupa o zi stresanta. Dar nu este iubita si de piele. Dsurile fierbinti inlatura uleiurile naturale ale pielii si inrautateste starea eczemelor. Dar pot duce si la senzatia de mancarime, in randul celor care nu sufera de nimic. Pentru o piele sanatoasa, dusul nu trebuie sa dureze mult si nici sa foloseasca din plin apa fierbinte.
Daca te gandesti sa dai pe apa rece, mai stai un pic. Singurul beneficiu este cel al persoanelor a caror piele se inroseste de la apa calda. Raceala apei ajuta la constrictia vaselor care s-au dilatat din cauza caldurii. 
2. Folosesti geluri de dus care fac multa spuma.
Cu cat spuma este mai bogata, cu atat indeparteaza mai abitir uleiurile naturale. Si asta pentru ca inclus un ingredient ce se numeste surfactant. Spalatul consecvent cu substante care contin surfactanti puternici duce la piele aspra, uscata.
Exista asa numitii detergenti sintetici (Dove, de exemplu) care indeparteaza mai putine lipide si proteine de pe suprafata pielii si o lasa mai hidratata. Si, daca nu suferi de o afectiune dermatologica precisa, nu exista niciun motiv pentru care sa folosesti sapun antibacterial in mod curent.
3. Nu te clatesti temeinic.
Ni se intampla tuturor sa iesim de sub dus in timp ce inca mai avem dare de sapun pe spate. Numai ca dermatologii avertizeaza ca sapunul poate cauza uscarea pielii. Mai ales ca produsele dure de curatare, odata lasate pe piele, irita din cauza substantelor chimice si a parfumului continut.
4. Iti pui o masa de curatare profunda a porilor imediat dupa dus.
Mastile trebuie aplicate inainte sa te speli pe fata. Daca intai te speli si apoi iti pui masca, procesul poate fi prea dur pentru multe tipuri de piele. Orice aplici cand esti sub dus se absoarbe mult mai repede. 
5. Te freci bine cu prosopul in loc sa te tamponezi cu acesta.
In special in lunile de iarna, cand iei de sub dus, te apuca tremuratul. Esti tentata deci sa te stergi repede cu prosopul pentru a te imbraca instant. Uiti ca si modul in care te usuci conteaza. Tamponeaza-ti piele cu mila, pentru a nu o usca. Pentru ca apa se evapora rapid de pe piele, lasand-o uscata, aplica o crema hidratanta pe fata, pe picioare, pe maini, pe orice zona predispusa senzatiei de uscaciune accentuata.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.36 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre piele uscata

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre hidratarea pielii

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0