Masti pentru ingrijirea fetei facute din ingrediente pe care le ai in bucatarie, creme pentru hidratarea pielii si alte zeci de produse care promit rezultate vizibile in scurt timp. Totul pare simplu si te decizi si tu sa incerci, nu-i asa? Sunt multe trucuri de ingrijire care pot fi daunatoare pielii, mai ales atunci cand nu stii daca acele ingrediente se potrivesc nevoilor tenului tau. Asadar, iata ce ingrediente si ce trucuri de ingrijire trebuie sa eviti sa mai folosesti.
Crema cu factor de protectie facuta in casa. Daca ai gasit o multime de exemple de creme cu factor de protectie DIY, nu este recomandat sa iti aplici pe piele aceste produse. Chiar daca oxidul de zinc si dioxidul de titanium sunt ingredientele principale din compozitia cremelor cu factor de protectie solara, nu acestea sunt singurele ingrediente de ajutor. Cremele speciale sunt concepute in laboratoare specializate, cu procentaje potrivite si concentratie recomandata pentru a oferi rezultate garantate. Mai mult de atat, inainte de cumparare, cremele cu factor de protectie trebuie testate pentru a stii sigur ca sunt eficiente.
Suc de lamaie. Pentru ten, sucul de lamaie este extrem de periculos, deoarece are un pH acid, iar acest factor iti irita pielea. Mai mult de atat, sucul de lamaie iti poate creste riscul de arsuri solare, in zonele in care a fost aplicat.
Apa oxigenata. Recomandata des pentru tratarea acneei, apa oxigenata nu este deloc indicata de catre specialisti deoarece poate fi o cauza de stres pentru celulele pielii si astfel poate aparea imbatranirea prematura. Apa oxigenata este un produs bun pentru dezinfectare, dar si pentru albirea firelor de par, insa daca iti cauti un produs pentru tratarea acneei, cel mai bine ar fi sa apelezi la sfaturile unui specialist.
Scortisoara. Un ingredient pe care il avem cu totii in bucatarie, scortisoara are o multime de beneficii pentru piele, insa este extrem de important sa stii cum sa o folosesti. Este recomandata pentru tratarea acneei, deoarece are proprietati antibacteriene, insa nu si daca pielea este deja inflamata. Orice tratament facut in casa, fara sfatul unui specialist, iti poate irita pielea.
Praf de copt. Chiar daca pare un produs inofensiv, praful de corp iti poate ataca pielea, iar afectiunea poate dura termen indelungat. Aplicat pe piele, praful de copt poate crea un dezechilibru al pielii, iar aceasta devine mult mai predispusa la infectii si iritatii.
Sursa foto: pixabay.co
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 2.83
din 5
- 3 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!