SuntFericita cauta meniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 moduri creative pentru a folosi cojile de mar

5 moduri creative pentru a folosi cojile de mar
Este indicat sa mananci marul cu coaja cu tot, caci acolo gasesti cea mai mare cantitate de fibre si de vitamine, dar, daca te plictisesti si niste coji la indemana, exista utilizari destepte pentru ele. Suntem mereu in cautare de noi moduri prin care sa ne facem stilul de viata mai sustenabil si mai economicos si parte a acestei misiuni este sa refolosim ceea ce avem la indemana.


1. Potpourri: Daca usuci cojile de mar la deshidratator sau la cuptor, iti poti face propriul potpourriu. In plus, poti sa pui pe coji putin parfum de-al tau, personalizand amestecul. Alege un vas decorativ si parfumeaza-ti casa.
2. Deodorant pentru dulapuri si sertare: ia bucati de coaja uscata si pune in saculeti de panza in sertare si dulapuri, pentru a mentine un aer de prospetime.
3. Gem de coaja de mere. Folosind coaja si cotorul merelor, foarte putine lucruri de prin casa si niste borcane, te alegi cu un gem de te lingi pe degete. Ai nevoie de coaja si cotoare, de apa, zahar si 1 lingura de suc de lamaie la fiecare 2 cani de lichid. Pune coaja si cotoarele intr-o cratita mare. Adauga apa sa acopere totul si adu la punctul de fierbere. Fierbe pana cand se inmoaie continutul si strecoara lichidul separat. Pentru fiecare cana de lichid, adauga ¾ cani de zahar. Adauga si sucul de lamaie si fierbe din nou. Ai grija, sa nu dea pe langa. Pentru a verifica consistenta, pune niste gheata intr-un vas, ia niste lichid cu lingura din oala si pune peste gheata, pentru a se raci rapid. Intoarce lingura invers si, daca vezi substanta de consistenta jeleului pe ea, este gata. Daca ai termometru de prajituri, temperatura trebuie sa fie de 104 grade Celsius. Pune jeleul fierbinte in borcane sterilizate. Adauga capacele sterilizate si lasa-le in baie de apa 10 minute.
4. Adauga Fibre in smoothe: daca ai cumparat mere organice, pastreaza cojile in pungi care se inchid ermetic, in congelator. Foloseste-le la nevoie.
5. Spala-ti instrumentele din bucatarie: daca ai grasime intarita pe fundul vaselor de aluminiu, cojile de mere sunt solutia. Fierbe niste coji de mere si lasa la foc mic 20-30 de minute. Acidul din coji va descompune petele si te vor ajuta sa cureti oala. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mere

Cele mai citite articole

Temperaturile prea scazute impreuna cu vantul pot avea un efect neplacut asupra buzelor tale. ...
Oricat de mult am vrea sa ascundem faptul ca nu ne-am odihnit suficient, incercand cu ajutorul ...
Calitatea machiajului, a obiectelor sau accesoriilor pe care le purtam ne poate ajuta sa obtinem un ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016