Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 remedii naturiste pentru a trata intepaturile de tantari

de Alina Ilie la 2023-06-06
5 remedii naturiste pentru a trata intepaturile de tantari
Odata cu incalzirea vremii tantarii incep sa isi faca simtita prezenta. Intepaturile de tantari sunt extrem de neplacute si pentru a scapa de acest disconfort iti propunem 5 remedii naturale foarte eficiente. Asadar, pentru a calma imediat senzatia de mancarime, apeleaza cu incredere la urmatoarele remedii naturiste!


Apa de hamamelis
 
Poate ati auzit ca extractul de hamamelis este recunoscut pentru efectul de atenuare a petelor solare sau cauzate de acnee. Acesta este eficient in reducerea durerii, a mancarimii enervante si a umflaturilor cauzate de muscaturile de insecte. In plus, hamamelisul poate ajuta la accelerarea procesului de vindecare.
 
Cum functioneaza apa de hamamelis? Aceasta are efect astringent datorita taninului pe care il contine. Acest tanin contribuie la reducerea umflaturilor si la indepartarea bacteriilor in timp ce vindeca tesutul inflamat al pielii. Apa de hamamelis se aplica pur si simplu direct pe piele sau se mai poate combina cu bicarbonat de sodiu iar pasta rezultata se aplica pe locul ciupiturii.
 
Ceai de musetel si ceai alb
 
Un remediu natural prin care simptomatologia produsa de muscaturile de tantari poate fi redusa consta in aplicarea pe zona afectata a unui pliculet de ceai rece. Ingredientele din ceaiul alb ajuta la reducerea inflamatiei. Pe langa reducerea inflamatiei, ceaiul poate ajuta la calmarea mancarimii. 
 
Si ceaiul de musetel este o metoda foarte eficienta de racire si linistire a zonei afectate. Deoarece ceaiul de musetel are proprietati antiseptice, antioxidante si polifenolice, este remediul rapid perfect si reconfortant pentru intepaturile de tantari.
 
Uleiuri esentiale
 
Ulei esential de lamaie, uleiul de eucalipt, ylang-ylang si uleiul esential de lemongrass calmeaza rapid mancarimea si iritatia pielii cauzata de intepaturile de insecte.
 
Atentie! Uleiurile esentiale pot provoca iritatii daca sunt aplicate direct pe piele. Se dizolva cateva picaturi de ulei esential intr-o lingurita din ulei de cocos sau ulei de masline si apoi se pune pe zona afectata.
 
Ulei de neem
 
Uleiul de neem este o alta optiune pe care poate doriti sa o incercati, fiind renumit pentru proprietatile sale puternic antibacteriene si insectifuge. Pe langa combaterea efectelor muscaturilor de tantari poate ajuta la prevenirea infectiilor care rezulta in urma zgarieturilor sau altor rani.
 
Busuioc
 
Folosim des busuiocul in retetele culinare, insa trebuie sa stiti ca acesta trateaza cu brio si intepaturile datorita substantelor sale active, timol si camfor, ajutand astfel la o vindecare mai rapida. Se vor zdrobi cateva frunze de busuioc si se vor aplica pe zona afectata de muscaturi de tantari.
 
Alte tratamente pentru a calma mancarimea cauzata de intepaturile de tantari si alte insecte includ:
 
- Miere 
- Aloe vera
- Bicarbonat de sodiu
- Otet de mere
- Suc de lamaie
- Gheata
- Lapte
- Menta
- Ceapa
- Usturoi

Foto: pixabay.com
Sursa: draxe.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre remedii naturale

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0