Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 secrete de skincare pentru un ten sanatos si stralucito

de Sunt Fericita la 2023-03-02
5 secrete de skincare pentru un ten sanatos si stralucito
Iti doresti un ten sanatos, cu un aspect uniform si radiant, care sa iti evidentieze frumusetea naturala? Felul in care pielea ta arata poate fi influentat de grija pe care i-o porti. Iata ce masuri poti lua pentru ca pielea ta sa fie intotdeauna in cea mai buna forma, iar tu sa te simti increzatoare in tine.


1. Curata-ti tenul cu produse de ingrijire adecvate

Curatarea tenului este un pas care nu trebuie sa lipseasca dintr-o rutina de ingrijire a pielii eficienta. Este important sa indepartezi impuritatile si excesul de sebum dimineata, iar seara, trebuie sa cureti cu atentie orice urma de machiaj din timpul zilei.
 
Pentru aceasta, ai nevoie de un produs de curatare delicat, care sa nu iti irite pielea si sa nu cauzeze alte probleme ale tenului. Indreapta-te catre formule fara alcool sau substante chimice puternice daca ai un ten uscat sau sensibil si evita ingredientele care iti pot bloca porii, precum uleiurile, in cazul unui ten gras.
 
2. Hidrateaza-ti tenul in fiecare zi

Nu trebuie sa astepti ca pielea ta sa prezinte semne de deshidratare pentru a aplica produse de ingrijire. Hidratarea este esentiala si trebuie sa se faca zilnic, dupa etapa de curatare. Tine cont, in continuare, de tipul tau de ten si opteaza pentru seruri si creme cu ingrediente hidratante pentru a-ti mentine tenul sanatos si stralucitor. Aplica in mod regulat produse cu colagen, o molecula ce retine cantitati importante de apa si sustine aspectul tanar si radiant al tenului.

Produsele ActivLayr se bazeaza pe o tehnologie inovatoare, tehnologie cu ajutorul careia colagenul si substantele active ajung la 2.5 mm in derm, asa cum ajung alte substante prin proceduri invazive. 
 
3. Exfoliaza-ti pielea periodic

Exfolierea ajuta la indepartarea celulelor moarte, imbunatatirea circulatiei sanguine la nivel local si improspatarea tenului. In functie de produsul exfoliant pe care il folosesti, dar si de tipul tau de ten, poti urma acest pas de 1-2 ori pe saptamana. Ai grija sa alegi un produs eficient dar nu prea agresiv, pentru a nu produce iritarea sau uscarea pielii. Poti opta pentru geluri cu granule exfoliante sau masti de tip peel-off, in functie de nevoile si preferintele tale. De asemenea, exfolierea fizica realizata cu ajutorul periutelor electrice sau manuale iti poate oferi rezultate bune.
 
4. Atunci cand iesi in aer liber, aplica produse de protectie solara

Daca vrei ca pielea ta sa isi pastreze aspectul ferm si radiant, este foarte important sa il protejezi de actiunea razelor ultraviolete, indiferent de anotimp. Expunerea la radiatii UV poate cauza semne de imbatranire prematura, precum riduri sau pete pigmentare. Unele studii arata ca pana la 80% dintre aceste efecte ar putea fi provocate de expunerea la soare [1]. Pentru a le preveni, foloseste un produs care te protejeaza impotriva radiatiilor UVA si UVB si are un factor de protectie solara ridicat, de cel putin 30.
 
5. Urmeaza o dieta echilibrata si hidrateaza-te

Alimentele si lichidele pe care le consumi influenteaza in mod direct sanatatea pielii tale. Pentru un ten echilibrat, consuma cat mai multe alimente sanatoase, bogate in antioxidanti, vitamine si minerale. De asemenea, asigura-te ca bei cel putin 2 litri de lichide pe zi, de preferat sub forma de apa sau sucuri naturale.
 
Tine cont de aceste recomandari si te poti bucura de o piele sanatoasa, plina de stralucire! Daca ai nevoie de ajutor specializat pentru stabilirea unui regim de ingrijire adecvat sau pentru tratarea unei probleme a tenului, cere ajutorul unui medic specialist!
 
Surse de informare:
 
[1] Amaro-Ortiz, Alexandra, et al. “Ultraviolet Radiation, Aging and the Skin: Prevention of Damage by Topical CAMP Manipulation.” Molecules, vol. 19, no. 5, 15 May 2014, pp. 6202–6219, Accesat in data de 1 Mar. 2023.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre colagen

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre piele

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
In cautarea unei diete echilibrate si sanatoase, fulgii de ovaz sunt un aliat de nadejde pentru cei ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0