Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa iti ingrijesti cuticulele pentru a avea mereu unghii frumoase

de Sunt Fericita la 2020-10-23
Cum sa iti ingrijesti cuticulele pentru a avea mereu unghii frumoase
Cuticulele reprezinta conturul unghiilor, care de cele mai multe ori defineste eleganta si intretinerea intregii manichiuri. O unghie ingrijita este atunci cand aspectul este fin, fara imperfectiuni, iar cuticulele sunt foarte bine definite. Care este rolul cuticulelor, dar si cum le ingrijim corect? Iata ce este important sa stii!


Cuticula unghiei este pielea care ne protejeaza de aparitia infectiilor si inflamatiilor, actionand ca o bariera naturala. Rolul ei este de a proteja unghia pentru a nu intra sub ea germeni, care pot duce la diferite problem de sanatate. Ingrijirea cuticulelor trebuie facuta cu mare atentie tocmai pentru a preveni aparitia unor eventuale cauze. Cum se face?
 
Nu iti taia cuticulele. Poti crede ca taierea cuticulelor reprezinta solutia pentru a scapa de ele, insa, pe termen lung nu este deloc asa. Din momentul in care ai inceput taierea lor, cuticulele vor continua sa creasca, dar sub o forma din ce in ce mai groasa. Daca pe moment, taierea lor iti poate aduce unghii estetice, pe termen lung, nu iti aduce satisfactii. Cea mai indicate modalitate de a scapa de el este acee de a le impinge spre in sus, o data pe saptamana. Dupa ce ai tinut mainile in apa calda o perioada de timp, iar cuticulele s-au inmuiat, vei vedea ca le poti impinge foarte usor si acestea nu vor mai fi la fel de vizibile. Cu timpul, facand aceasta operatiune saptamanal, cuticulele nu vor mai avea aceeasi intensitate.
 
De asemenea, foloseste uleiuri naturale pentru cuticulele unghiilor. Uleiurile au rolul de a hidrata si de a inmuia cuticulele, iar cu trecerea timpului acestea nu mai sunt la fel de vizibile. Il poti aplica atat cu o pensula, la fel ca in cazul unei oje normale, cat si cu un betisor din vata.
Hidrateaza-ti pielea. Hidratarea corespunzatoare a pielii mainilor iti va ajuta si cuticulele. O crema pentru maini, care este specifica pielii tale, piele uscata, moale, etc, te va ajuta sa iti hidratezi si cuticulele, iar in timp sa nu mai fi nevoita sa le tai. Foloseste o crema de maini care sa fie si pentru unghii, in felul acesta vei avea doua beneficii in acelasi timp. Nu ai o restrictie, o poti folosi in fiecare zi, ori de cate ori ai nevoie. 
 
Foloseste produse de calitate. Ojele si metodele pe care le folosesti pentru a-ti infrumuseta unghiile pot fi daunatoare atat unghiei, cat si cuticulelor. Alege un produs care sa fie testat si sa ti se potriveasca, in caz contrar, suprafata unghiei va fi vizibil afecatata.
Pentru un aspect fin, delicat si perfect conturat, apeleaza la o manichiura ce nu presupune agresivitatea anumitor instrumente cum, de asemenea, evita sa folosesti produse care au in compozitie substante ce pot fi daunatoare.
Produsele de curatenie, detergentii de vase ori dizolvantul care contine acetona, pot provoca uscarea mainilor, implicit deshidratarea unghiilor si a cuticulelor. Asa ca, cea mai buna solutie pentru a preveni acest aspect este sa folosesti manusi de protectie, dar si produse calitative.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
    Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
    In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0