Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 adevaruri dure despre leadership

6 adevaruri dure despre leadership
Te-ai intrebat vreodata cum reusesc liderii mari sa ramana in top cu atat usurinta? Adevarul este ca acesti oameni de succes se impeidica si ei, au temeri, se pun sub semnul intrebarii, dar au expertiza in managementul reputatiei si al modului in care sunt perceputi. Stiu ca fiecare pas pe care-l fac si fiecare decizie pe care o iau conteaza atunci cand se trage linie.


Stiu sa creioneze atent strategii ca apoi sa actioneze agresiv. Stiu ca trebuie sa se gandeasca in avans, nu doar la urmatorul pas, ci la inca multi dupa el. Deirdre Maloney a a scris o carte despre leadership, „Tough Truths”. Extragem din ea cateva lectii dure care nu sunt de obicei avute in vedere:
1. Succesul te face nepopular. Daca esti inca in dezvoltare, lumea te sustine, colegi si sefi deopotriva. Odata insa ce ajungi sa le implinesti asteptarile, te vor placea din ce in ce mai putin. Succesul te face nepopular. Asadar, pentru a fi un lider puternic, ai nevoie de o vointa de fier si de un stomac si mai solid. La sfarsitul zilei trebuie sa-ti amintesti ca scopul tau nu este sa faci pe toata lumea fericita, ci sa imbunatatesti organizatia.
2. Nu esti la fel de interesant pentru altii cum esti pentru tine. Liderii de succes stiu ca povestea lor nu este la fel de interesanta pentru altii cum este pentru ei insisi. Asa ca se concentreaza asupra altora. Povestesc putin si se plang si mai putin. Nu trimit email-uri lungi. Ii lasa pe ceilalti sa tanjeasca. Ceea ce este un truc bun, caci, atunci cand indrepti atentia spre interlocutor, acesta va impartasi mai multe despre el si se creeaza o conexiune. Asa ajung oamenii sa aiba incredere in tine.
3. Fiecare se teme. Indiferent cat de sigur poate parea cineva, cu totii ne temem de esec. Ne e teama sa nu gresim. Ne e teama sa nu parem penibili. Dar liderii mari stiu ca toti cei cu care interactioneaza se tem. De aceea ajung sa aiba succes pentru ca infrunta frica. Isi urmaresc idealurile si schimba lucrurile. Isi asuma riscuri, pentru ca, daca gresesc, vor repara. Sa nu faci nimic este mai rau decat esecul.
4. Exista intodeauna cineva care te urmareste. Daca ai avut o dimineata nu prea grozava inainte de a te intalni cu clientii, nu lasa asta sa se vada pe fata ta. Cineva te urmareste. Si oamenii vorbesc. Iar lumea este mica. Cum poti insa sa fii calm tot timpul? Trebuie sa ai un mic grup de oameni in care ai incredere in fata carora poti sa-ti lasi garda jos.
5. Liderii mari isi protejeaza energia. Stiu ce le confera energie si incearca sa se focalizeze pe aceste activitati. Stiu ce le diminueaza energia si minimizeaza aceste interactiuni. Nu este vorba doar de ceea ce-ti palce cel mai mult, ci si de ceea ce te completeaza, te hraneste. Si cine. Si ce poti face pentru a creste binele si a scadea raul. 
6. Liderii mari nu se agreneaza in barfe. Daca faci asta iti strici imaginea, pentru ca oamenii nu vor mai avea incredere in tine si te vor respecta mai putin. O data ce pierzi respectul, dureaza pana il recastigi. Chiar daca nu initiezi tu discutia si ai un rol pasiv sau razi in timp ce restul vorbesc, esti vinovat ca participi. Daca ti-ai dat ochii peste cap si ai vorbit despre viata personala a altcuiva, atunci barfesti. Este tentant, dar nu ai voie sa faci asta decat in  cercul tau cel mai restrans (format din persoane care au jurat sa pastreze secretul).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre lider

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre succes

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre esec

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0