Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care sunt alimentele cele mai bogate in antioxidanti?

de Sunt Fericita la 2023-11-03
Care sunt alimentele cele mai bogate in antioxidanti?
Cantitatea de antioxidanti necesara organismului in fiecare zi este echivalentul a 5-10 portii de fructe si legume, la care se adauga un comprimat de multivitamine. Insa, respectarea unui astfel de regim, nu este intotdeauna posibila. Ar ajuta de aceea, suplimentarea unei diete alimentare cu urmatorii antioxidanti, ei aducand foarte multe beneficii inimii: vitamina A (in special betacaroten), coenzima Q10, vitamina C, vitamina E si seleniu. Unii specialisti adauga acestora si alte substante nutritive, rezultatul fiind ceea ce se numeste astazi un „cocktail antioxidant”.


Asa cum se stie deja, antioxidantii si-au capatat acest nume datorita proprietatii lor de a neutraliza oxigenul din radicalii liberi - produsi ai metabolismului corpului si aerului poluat, care au un efect daunator asupra organismului. Radicalii liberi slabesc tesutul celular si contribuie la dezvoltarea a diferite boli, in timp ce antioxidantii ajuta la estomparea lor.
 
In cazul inimii spre exemplu, radicalii liberi influenteaza negativ nivelul colesterolului LDL, numit si colesterolul rau (low-density-liproprotein). Cercetatorii sustin ca moleculele LDL devin periculoase numai atunci cand sunt deteriorate de radicalii liberi. Un studiu japonez a descoperit ca nivelul de colesterol LDL oxidat, este de patru ori mai mare la victimele atacului de cord, decat la persoanele sanatoase.
 
Anumiti antioxidanti sunt produsi natural de catre corp, in timp ce altii se pot gasi in alimente. Conform cercetatorilor lideri in materie de antioxidanti, atunci cand sunt luati sub forma de suplimente alimentare, acestia par sa actioneze mai bine daca fac parte din aceleasi formule. De exemplu, Doctorul Laster Packer, profesor de biologie celulara si moleculara al Universitatii Barkeley din California, sustine ca exista o „legatura (retea) a antioxidantilor”. De aceea, Dr. Packer si colegii sai recomanda un mix echilibrat al acestor vitamine, pentru a asigura protectia oricarei parti a corpului si deoarece niciun individ nu reactioneaza in acelasi fel, la fiecare vitamina in parte.
 
Pentru a beneficia de efectele antioxidantilor, este recomandat consumul de mancaruri sau suplimente alimentare bogate in flavonoide (flavone), ele clasificandu-se in diferite categorii. Dintre acestea, Isoflavonoidele (isoflavonele) din boabe de soia, sunt cele mai cunoscute. La fel ca si alti antioxidanti, ele protejeaza colesterolul LDL impotriva radicalilor liberi si a altor probleme ce pot duce la complicatii cardiovasculare.
 

Alimente ce contin antioxidanti

 
- Coenzima Q10: Este prezenta in carnea de vita, uleiul de soia, peste (macrou) sau nuci. Se gaseste de asemenea si in organe precum inima, ficatul si rinichii, dar pentru ca aceste alimente au un nivel extrem de ridicat de colesterol si grasimi saturate, este indicata limitarea consumarii lor.
 
- Vitamina A: Produse lactate; legume portocalii cum ar fi morcovul, cartoful dulce, mango si pepenele galben; legume verzi precum spanacul, broccoli, varza kale, verdeturile Collard (Brassica oleracea) si frunzele de papadie; fructe galbene ca piersicile, caisele sau papaya; ulei din ficat de peste. Toate aceste surse sunt foarte bogate in vitamina A.
 
- Vitamina C: Se gaseste in citrice: portocale, grapefruit, lamai si in multe alte fructe sau legume, in special in capsuni, cartofi, rosii, ardei si chili, conopida si varza.
 
- Vitamina E: Surse bogate in aceasta vitamina sunt: migdalele, avocado, orezul brun, nucile, uleiul de germeni de grau, graul integral, legumele cu frunze verzi, taratele de orez, porumbul, boabele de soia, si diferite uleiuri vegetale, inclusiv uleiul de floarea soarelui si uleiul de sofran.
 
- Seleniu: Ouale, carnea de pui, usturoiul, ceapa, fructele de mare, graul integral, germenii de grau, nucile, ovazul, orzul, orezul brun, guliile, sucul de portocale, broccoli, varza, si telina, toate acestea sunt alimente ce contin seleniu. (De retinut ca nivelul de seleniu din plante depinde de tipul de sol din care provin)
 
Lucrarea "Inima Sanatoasa in Corp Sanatos" iti aduce acum toate informatiile care te ajuta:
 
- sa-ti schimbi stilul de viata pentru a preveni sau gestiona eficient bolile de inima
- sa tii cont de factorii care afecteaza sanatatea inimii   
- sa descoperi binefacerile medicinei alternative
- sa inveti cum sa-ti rasfeti inima – cel mai important, senzitiv si insetat de viata organ al corpului omenesc! 
 
Comanda acum exemplarul tau din lucrarea Inima Sanatoasa in Corp Sanatos! Invata sa faci fata presiunilor la care orice boala a inimii te supune! 

Foto: pixabay.com
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre inima sanatoasa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre antioxidanti

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vitamina c

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0