Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 moduri prin care animalul de companie te face mai sanatos

de Petru Scraba la 2014-05-12
7 moduri prin care animalul de companie te face mai sanatos
Cand vine vorba despre torsul de la finalul zilei sau de codita zvapaiata in cinstea ta, valul de liniste care te cuprinde nu exista doar in imaginatia ta. Cercetarile sugereaza ca prietenul tau blanos iti face bine la sanatatea mentala si fizica. "Animalele de companie ne ofera adesea acceptare si dragoste neconditionata si sunt tot timpul acolo pentru noi", a declarat Gary A. Christenson, profesor la Universitatea din Minnesota, citat de revista The Time.


Animalele de companie scad colesterolul.
Daca ai un catel, acele plimbari zilnice te ajuta sa-ti mentii colesterolul in limite normale. Un sondaj aplicat de Fundatia pentru o Inima sanatoasa din Australia a descoperit ca persoanele care au animale de companie, mai ales barbatii, tind sa aiba un colesterol si un nivel de trigliceride mai mici.
Animalele de companie te ajuta sa scapi de stres.
Doar statul in aceeasi camera cu animalul tau favorit te calmeaza. Cand te uiti la el, se elibereaza oxitocina care iti aduce o stare de bucurie. La asta se adauga si scaderea cortizolului, hormonul stresului. 
Animalele de companie reduc tensiunea arteriala.
Este un castig de ambele parti: tu iti mangai pisica sau catelul si asta iti scade tie tensiunea. Conform unui studiu al Universitatii din New York, persoanele care luau deja medicamente pentru hipertensiune au avut un raspuns la stres injumatatit daca aveau si o pisica sau un caine.
Animalele de companie cresc conditia fizica.
Cainele este cel mai bun companion pentru o plimbare, chiar mai bun decat un prieten. Daca ai caine, studiile arata ca te plimbi cam 300 de minute pe saptamana, fata de cele 168 de minute ale unei persoane fara caine. 
Animalele de companie reduc riscul de boli cardiovasculare.
Un colesterol mai mic, stres redus, dar si niveluri mai putin alarmante ale tensiunii arteriale, combinate cu o forma fizica mai buna duc la reducerea riscului de boli cardiovasculare. Aceasta teorie este sprijinita de American Heart Association. 
Animalele de companie previn alergiile la copii.
Daca ai avut un animal de companie cand erai mic, esti norocos. Conform unui studiu publicat de Clinical&Experimental Allergy, copiii expusi contactului cu animalele de casa inainte de a implini sase luni de viata sunt mai putin predispusi sa faca boli alergice, febra fanului si eczeme cand cresc. In primul an de viata, bebelusii care au un catel sunt mai putin supusi riscului de a face alergii, astm si infectii respiratorii repetate. In general, copiii care cresc langa animale de ferma, caini sau pisici au un sistem imunitar mai puternic.
Animalele de companie alunga depresia.
Un studiu amplu efectuat de British Psychological Society a descoperit ca in special cainii promoveaza starea de bine terapeutica si psihologica, mai ales prin coborarea nivelului de stres si prin cresterea stimei de sine si a autonomiei. 
 
Sursa: time.com
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.1 din 5 - 10 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre animale de companie

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0