Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dureri de sani: care sunt principalele cauze?

de Viorica Ghinea la 2021-09-07
Dureri de sani: care sunt principalele cauze?
Te confrunti deseori cu dureri de sani si nu stii care ar putea sa fie motivele? Citeste mai jos care sunt cele mai frecvente cauze ale durerii de san. Astfel iti poti da seama cand nu ai niciun motiv de ingrijorare si cand ar trebui sa ceri sfatul unui specialist.


Multe femei care au dureri de sani se ingrijoreaza gandindu-se imediat ca au cancer, dar adevarul este ca de cele mai multe ori este vorba de o cauza minora. Dar acest lucru nu inseamna ca nu ar trebui sa acorzi mai multa atentie semnelor pe care ti le transmite organismul tau.

De obicei, aceasta senzatie neplacuta dispare de la sine si nu trebuie neaparat sa faci ceva pentru a o indeparta. Insa, ca sa elimini tensiunea acumulata in tesuturi, poti efectua totusi un masaj local format din miscari circulare.

1. Perioada menstruala, cea mai intalnita cauza pentru durerile de sani


De cele mai multe ori, durerile de san apar din cauza faptului ca te afli in perioada menstruala. Progesteronul si estrogenul isi fac de cap prin corpul tau, astfel ca este normal sa te confrunti cu mai multe stari pe care nu le experimentezi de obicei.

Ca sa elimini disconfortul din aceasta perioada a lunii, poti sa consumi mai multe seminte de in.

2. Administrarea anumitor medicamente, un posibil motiv pentru durerea de sani


Anticonceptionalele, terapia hormonala (indicata de obicei in cazul cancerului) si tratamentele de infertilitate pot provoca dureri la nivelul sanilor. In afara de aceste tipuri de tratamente, specialistii au mai descoperit ca exista si unele antidepresive si medicamente pentru inima care pot sa provoace acelasi disconfort la nivelul bustului. Daca crezi ca unul dintre acestea ar putea sa fie motivul pentru durerile tale de san, vorbeste cu medicul si cere-i sa iti schimbe medicatia.

3. Prezenta chisturilor provoaca disconfort


Chisturile mamare sunt leziuni beningne si des intalnite in perioada menstruala. Acestia se prezinta sub forma unor saculeti plini cu lichid si se formeaza din cauza dereglarilor hormonale. De obicei, sunt inofensivi, dar destul de durerosi.

Tratamentul recomandat pentru chisturi depinde mult de varsta ta, de dimensiunea chistului si de cat de mult te doare. Este indicat sa vorbesti deschis cu specialistul la care te prezinti pentru a gasi impreuna cea mai buna solutie.

4. Febra musculara poate fi confundata cu durerea de sani


Poate ca simti ca ai o durere de sani, dar disconfortul provine de fapt de la muschii din aceasta zona a corpului. Daca ai efectuat recent un antrenament de fitness pentru piept ori brate, este normal sa ai aceasta senzatie. De asemenea, daca ai avut o activitate care a presupus incordarea muschilor din aceasta zona, este normal sa te resimti timp de 2-3 zile dupa aceea.

5. Sanii mari provoaca disconfort


Pentru o femeie care este dotata, durerile de san sunt o senzatie des intalnita. Acest disconfort poate fi simtit si la spate, gat si umeri. Alegerea unui sutien potrivit poate reprezenta una dintre cele mai bune solutii in acest caz. Pentru momentele in care ai dureri intense, apeleaza la ajutorul unor calmante.

6. Sutienul nepotrivit poate da dureri de san


Un sutien care nu ti se potriveste iti poate provoca dureri de san chiar daca nu ai bustul generos. Gandeste-te ca timpul in care purtam acest obiect de lenjerie este unul prelungit, astfel ca este indicat sa alegi un model cat mai confortabil. Evita sutienele prea stramte, dar si pe cele mai largi. Daca piesa pentru care ai optat iti provoaca o usoara senzatie neplacuta de la proba, gandeste-te cum te vei simti dupa mai multe ore de purtat.

7. Apropierea menopauzei, inca o cauza a durerilor de piept


Printre cauzele care pot provoca dureri de sani se numara si menopauza. Asadar, daca simti ca aceasta perioada se apropie, este normal sa mai simti disconfort la nivelul bustului. Durerea va disparea odata cu trecerea timpului, dar este important sa stii ca poti apela la ajutorul compreselor pentru a o ameliora.


Durerile de sani sunt ingrijoratoare, fiind frecvent un motiv de prezentare la medic, dar acestea nu sunt periculoase. Totusi, daca senzatia devine intensa si este insotita de nodul sau scurgeri, nu ezita sa te prezinti la un specialist.



Foto: pexels.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.92 din 5 - 44 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre menopauza

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sani

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre chist

Cele mai citite articole

Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016