SuntFericita cauta meniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Supa si ciorba la plic: efecte devastatoare asupra sanatatii noastre

de Alina Ilie la 2017-01-16
Supa si ciorba la plic: efecte devastatoare asupra sanatatii noastre
Supele si ciorbele instant sunt semipreparate cu o valoare nutritiva foarte scazuta, cu un continut ridicat de sare si aditivi alimentari. Consumul excesiv a fost asociat cu afectiuni agravate de retentia de apa provocata de sare: insuficienta cardiaca, afectiuni ale rinichilor si litiaza renala, accidentul vascular cerebral, osteoporoza.


Supele si ciorbele la plic, pe care le facem in mai putin de 2 minute, sunt adevarate cockteil-uri de substante nocive pentru organismul uman. Potrivit medicilor, persoanele care le consuma pe termen lung s-ar putea imbolnavi de cancer la stomac sau la colon.

Sa luam, ca exemplu, ciorba de burta la plic produsa de Unilever. Specialistii APC Romania au analizat ingredientele mentionate si iata ce efecte au asupra sanatatii noastre:

E160c – Capsantina este un colorant natural cu nuante de rosu sau portocaliu care a fost interzis in Australia.

E 296 – Acid malic, acidifiant si potentiator de aroma. Concentratiile mari nu sunt permise in alimentele pentru copii, deoarece copiilor mici le lipseste capacitatea de a metaboliza cantitati mari de acid malic.

E320 – Butilhidroxianisol este un antioxidant, derivat din petrol, care poate provoca reactii alergice, hiperactivitate, cresterea colesterolului si are efect estrogenic. A fost interzis in Japonia.

E 392 - Extractul de rozmarin face parte din sectiunea Aditivi alimentari, altii decat colorantii si indulcitorii.Consumul de extract de rozmarin poate cauza reactii alergice, precum si diverse probleme de sanatate femeilor insarcinate. Totodata, nu este recomandat persoanelor care sufera de tensiune arteriala, diabet, ulcer.

E621 - Monoglutamatul de sodiu este un potentiator de gust si aroma. Acesta poate provoca reactii alergice, dureri de cap si de gat, ameteala, greata, diaree si poate bloca asimilarea vitaminei B6 si a calciului. Nu trebuie consumat de femei insarcinate, copii, hipoglicemici, batrani sau cardiaci.

E627 – Guanilat disodic sau guanilat de sodiu este un corector de gust, care nu este sigur pentru copii; trebuie evitat de catre persoanele cu astm si guta.

E631 – Inozinat disodic este un corector de gust obtinut din carne sau peste, poate declansa reactii alergice.

Extractul de drojdie contine acid glutamic sau glutamat de sodiu si se foloseste pentru a crea arome sarate sau gust de umami („al cincilea gust”). Extractul de drojdie poate provoca alergii si afectiuni ale glandelor endocrine.

„Ciorba de burta la plic sau cea din conserva este, poate, cel mai nereusit produs al industriei alimentare, deoarece niciuna din caracteristicile organoleptice ale produsului traditional: aspect, culoare, miros, textura si gust, nu a putut fi reprodusa. Ciorba de burta la conserva este hipersodica, avand un continut de sare per portie intre 4,8 grame si 5,3 grame de sare, ceea ce inseamna necesarul zilnic de sare pentru un adult.
Ciorba de burta traditionala este o delicatesa pentru cunoscatori, care trebuie servita cat mai aproape de momentul prepararii, in timp ce ciorba de burta la conserva are termen de valabilitate de pana la 4 ani.”, a explicat conf. univ. dr. Costel Stanciu, presedinte APC.

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania


De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre aditivi alimentari

Cele mai citite articole

De multe ori ne trezim tarziu, suntem pe graba si nu apucam sa mancam un mic dejun sanatos, care sa ...
Grasimea de pe abdomen este inamicul numarul unu al siluetei. Toate femeile isi doresc sa scape ...
Stilul vestimentar iti poate evidentia foarte usor trasaturile, mai ales daca este ales corect, cu ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016