Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 Semne ca suferi de reflux gastroesofagian

de Viorica Ghinea la 2019-02-15
7 Semne ca suferi de reflux gastroesofagian
Refluxul gastroesofagian este afectunea cu care se confrunta adultii, dar si copii. Exista cateva simptome usor de identificat, insa exista si cazuri in care simptomele nu sunt atat de evidente si pot fi usor confundate. Iata ce semne trebuie sa te trimita la medic!


Ce inseamna reflux gastroesofagian? Afectiunea presupune continutul acid ori non acid de la nivelul stomacului care revine in esofag, iar simptomele apar in urma unor expuneri repetate ori prelungite a mucoasei esofagului. Simptomele pot varia in functie de organismul fiecarei persoane, insa acestea trebuie luate ins erios in momentul in care apar de mai mult de doua ori pe saptamana si se agraveaza mai ales in timpul noptii. Iata care sunt cele mai grave simptome, care daca nu sunt tratate pot duce la complicatii la nivelului esofagului si chiar la forme de cancer.
 
Durere in piept. Apare in momentul in care acidul din stomac ajunge in esofag si este printre cele mai clasice simptome de reflux acid. Durerea poate ajunge la un nivel intensiv, ba chiar poate fi confundata cu un atac de cord, asa ca trebuie sa consulti un medic specialist pentru a te asigura ca nu este vorba despre un atac de cord.
 
Regurgitare. Senzatia de acid care revine in gat ori in gura este tot un simptom comun pentru refluxul gastroesofagian. Aceasta aduce de multe ori si un gust amar si chiar un continut de voma al continutului stomacului.
 
Durere imediat dupa masa. Daca durerea stomacala apare imediat dup amasa, mai ales dupa ce consumi mai multe alimente, atunci inseamna ca stomacul este supraincarcat si continutul din interior nu are unde sa mearga decat in sus. Daca intampini aceste probleme, cel mai bine ar fi sa nu mananci mese mari si grase, ci mese mici si dese si sa limitezi consumul de tutun si mai ales alcool.
 
Durere in timp ce te odihnesti. In momentul in care stai intins in pat ori cand te apleci, sunt sanse mai mari ca acidul gastric sa urce pe esofag, de aici si durerile si senzatia de arsura in piept atunci cand stai in pat. In momentul in care stai drept, gravitatia ajuta la mentinerea alimentelor in stomac, asa ca recomandarea medicilor gastroenterologi este de a sta cu capul mai ridicat fata de restul corpului.
 
Gust amar. Exista si situatii cand acidul care iese din stomac circula prin spatele gatului, iar acest lucru sa iti provoace un gust amar in gura. Sunt si cazuri extreme cand acest lucru poate duce la inecare si este un lucru destul de grav mai ales noaptea in somn. 
 
Raguseala. Nu trebuie confundat cu un debut de raceala deoarece si raguseala este un simptom al refluxului gastroesofagian. In momentul in care acidul din stomac ajunge in esofag iti poate irita corzile vocale si de aici apare si raguseala.
 
Tuse. Accesul acidului gastric in plamani poate crea simptome precum tuse sau stranut. Daca aceste simptome apar imediat dupa masa, atunci trebuie sa mergi la medic pentru a efectua un test pH. Procedura medicala iti masoara cantitatea de acid din esofag in decurs de 24 de ore si iti stabileste un diagonstic cert.

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.08 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0