Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alimente care nu te lasa sa dormi

de Sunt Fericita la 2019-07-16
Alimente care nu te lasa sa dormi
Stim cu totii ca masa de seara trebuie sa fie una usoara, tocmai pentru ca alimentele sa aiba suficient timp sa se digere pana adormim. Ei bine, pe langa asta, este extrem de important ce manacam si pe timpul zilei, deoarece anumite alimente ne pot afecta semnificativ calitatea somnului. Afla care sunt acestea!


Calitatea somnului poate fi afectata de o multime de factori, iar alimentele nepotrivite se afla in topul factorilor ce au un impact semnificativ asupra somnului.

Cu siguranta ti s-a intamplat si tie sa te pui sa dormi, dar sa nu reusesti sa adormi ore in sir sau sa te trezesti mult mai obosita decat te-ai pus sa dormi. Ei bine, de vina pot fi alimentele pe care le consumi atat seara, cat si pe timpul zilei.

Iata care sunt alimentele care iti pot influenta negativ calitatea somnului!
 
 
Alimentele picante. Fie ca vorbim despre legume ori mancare gatita cu condimente picante, aceste alimente ne afecteaza calitatea somnului. O data consumate, ele provoaca reflux gastroesofagian, reflux care se inrautateste daca te pui in pat imediat dupa ce ai mancat. Daca, totusi, iti este pofta sa mananci ceva picant, cel mai bine ar fi sa alegi o porti mica pentru pranz.

 
Alimente procesate. Mancarea congelata, dar si alte alimente congelate precum supa la conserva sau alte gustari iti pot strica somnul. Consumul de alimente procesate te deshidrateaza si ti usuca gura si fozele nazale. Din cauza aceasta apare sforaitul noaptea, factor ce iti perturba calitatea somnului. Cel mai indicat este sa te hidratezi suficient inainte de somn, dar si sa eviti consumul de alimente procesate seara, inainte de culcare.

 
Ciocolata neagra. Chiar daca este considerata un aliment sanatos, ciocolata negara nu este recomandata seara, inainte de culcare. Ciocolata neagra contine o doza ridicata de cafeina si poate avea efectul unei cafele pe care o bei tocmai pentru a te energiza. Daca vei manca ciocolata negra cu o compozitie mare de cacao, efectul va fi si mai neplacut deoarece isi va creste nivelul de cafeina in sange si nu vei mai reusi sa adormi. Cel mai bine, daca vrei sa mananci ciocolata negara, este sa o faci cu cel putin patru ore inainte de somn.

 
Sos de rosii. Vrei sa mananci o pizza cu blat integral si legume, dar adaugi deasupra mult sos de rosii? Ei bine, trebuie sa stii ca sosul de rosii iti poate provoca arsuri gastrice, reflux ce nu iti va permite sa te odihnesti corespunzator. Cel mai bine, pastreaza sosul de rosii pentru masa de pranz.

 
Alcool. Consumul de alcool nu iti aduce un somn mai linistit, chiar daca multi ar crede asta, ci iti creaza probleme in timpul somnului. Te va face sa te trezesti de mai multe ori pe noapte, ba mai mult, iti poate accentua sforaitul. A doua zi te vei trezi mult mai obosit.  Daca vrei sa bei un pahar de vin seara, cel mai bine este sa te asiguri ca il bei cu cel putin trei ore inainte de somn.

 
Daca vei evita consumul acestor alimente, vei reusi sa te odihnesti mai bine si sa te trezesti suficient de odihnit.


Citeste AICI si Remedii naturale care te scapa de balonare!

Sursa foto: Pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 10 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0