Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 solutii pentru o sanatate mai buna. Actioneaza in DOAR 5 minute!

de Viorica Ghinea la 2020-09-03
7 solutii pentru o sanatate mai buna. Actioneaza in DOAR 5 minute!
Sanatatea este mai buna decat toate, insa, din pacate, ajungem sa o pretuim tocmai atunci cand nu o mai avem. Ar trebui sa ii acordam mai multa atentie corpului nostru in fiecare zi. Ai nevoie doar de 5 minute pentru a te simti mai bine si a-ti prelungi viata. Iata cateva metode simple care iti vor asigura o stare de sanatate mai buna!


1. Plimba-te in aer liber pentru o sanatate mai buna

Plimbarile in aer liber au o multime de beneficii pentru organism, asa ca nu ar trebui sa le subestimezi efectul. Cateva guri de aer proaspat te vor revigora, vor alunga stresul si vor tine sub control starile de anxietate. In plus, ajuta si la o mai buna oxigenare a creierului.

Nu trebuie pierdut din vedere nici faptul ca expunerea la soare asigura doza recomandata de vitamina D zilnic. Printre beneficiile nebanuite pe care le ofera aceasta substanta se numara: mentinerea colesterolului in valori normale, eliminarea kilogramelor nedorite si reglarea nivelului de tensiune arteriala.

2. Respira adanc cand esti stresata

Cu siguranta ai mai auzit pana acum de efectele negative pe care le are stresul asupra organismului. De aceea este indicat sa incerci, pe cat posibil, sa il tii sub control. Una dintre cele mai simple si mai ieftine metode de a te calma o reprezinta exercitiile de respiratie. Tot ce trebuie sa faci este sa inspiri adanc si sa respiri lent timp de cateva minute. Nu numai ca vei reusi sa te calmezi, dar te vei simti si mai energica apoi. In plus, studiile au demonstrat ca aceasta tehnica de respiratie imbunatateste circulatia si ajuta sistemul respirator.


3. Poarta o discutie cu o persoana draga

Atunci cand esti suparata, o discutie de cateva minute purtata cu o persoana draga iti va ridica moralul si te va face sa vezi viata cu alti ochi. In loc sa te plangi de ceea ce ti se intampla, mai bine vorbiti despre lucruri pozitive.


4. Ridica-te de pe scaun pentru o sanatate mai buna

Stiai ca iti poti imbunatati starea de sanatate doar prin simplu ridicat de pe scaun? Sedentarismul este considerat vinovat de multe dintre afectiunile cu care se confrunta omul modern. De aceea, specialistii le recomanda celor care stau multe ore pe scaun sa se ridice macar 5 minute la o ora. Plimba-te putin prin birou si vei simti dupa aceea ca corpul tau este revigorat.

5. Bea apa ca sa traiesti mai mult

Apa este principala sursa a vietii, facand adevarate minuni pentru sanatate. Nu degeaba recomanda specialistii sa consumam zilnic cele 8 pahare de lichide. Dupa un singur pahar de apa te vei simti mai energica, te vei putea concentra mai usor si va scadea senzatia de a consuma alimente de tipul junk food.

6. Imbratiseaza o persoana draga

Cu siguranta nu te asteptai ca pe lista solutiilor pentru o sanatate mai buna sa se ragaseasca imbratisarile, insa cercetatorii ne-au asigurat de mai multe ori, de-a lungul timpului, ca aceste gesturi de afectiune ne ajuta sa fim mai fericiti si sa traim mai mult. A fost demonstrat faptul ca o imbratisare stimuleaza productia de oxitocina, hormonul fericirii. Prin urmare, iti poate schimba pe loc starea de spirit, alunga anxietatea si stresul si reduce inflamatiile din organism, prevenind astfel instalarea anumitor afectiuni.

7. Urca scarile pentru a-ti mentine starea de sanatate

Iesi din zona de confort si alege scarile in locul liftului. Astfel nu vei avea grija doar de silueta ta, ci iti vei mentine si starea de sanatate. Se va imbunatati circulatia, va scadea nivelul de stres si iti vei mentine tonusul muscular.


Nimic nu este mai important decat starea ta de sanatate, asa ca ar trebui sa te preocupi din timp pentru a o mentine. Este incredibil faptul ca nu ai nevoie de mai mult de 5 minute pe zi pentru ca corpul tau sa se simta mai bine.


Foto: pexels.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.79 din 5 - 29 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre silueta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre circulatia sangelui

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0