Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

8 Alimente care te protejeaza de gripa si raceala

de Sunt Fericita la 2019-10-07
8 Alimente care te protejeaza de gripa si raceala
Suntem in plin sezon rece, iar gripa sau receala sunt afectiunile cel mai des intalnite. In aceasta perioada, sistemul imunitar este scazut, motiv pentru care trebuie sa consumam alimente care sa ne protejeze de factorii externi. Iata cateva dintre cele mai bune fructe si legume care lupta cu raceala si gripa.


Febra, nas infundat sau frisoane sunt doar cateva dintre simptomele care te deranjeaza in momentul in care esti racit. Starea ta de spirit nu este deloc una buna, iar orice lucru din jur parca te deprima doar din cauza faptului ca esti racit. Pentru a preveni raceala si pentru a-ti intari sistemul imunitar, iata ce alimente sa consumi:
 
Usturoi. Pentru intarirea sistemului imunitar, usturoiul este alimentul de baza. O singura bucata de usturoi pe care sa o tai in bucataele mai mici tepoate ajuta sa scapi de raceala, de durerile in gat, de respiratia urat mirositoare si bineinteles de simptomele racelii.
 
Supa de pui. In momentul in care esti racit, multe dintre alimente nu mai au acelasi gust. Supa de pui este un remediu indicat contra racelii deoarece contine aminoacizii, dar si magneziu si fosfor de calciu, minerale de care organismul are nevoie pentru a lupta.
 
Iaurt. Stim deja faptul ca iaurtul contine probiotice, mai exact bacteriile bune care ajuta sistemul imunitar. Si pentru ca sistemul imunitar isi are aproximativ 80% dintre radacini in intestine, cel mai bine este sa il protejezi cu alimente care contin aceste bacterii bune.
 
Broccoli. Consumul de broccoli ajuta atat la intarirea sistemului imunitar, cat si la detoxifierea organismului. Contine cantitati ridicate de vitamina C si calciu si este numai bun de mancat cand esti racit.
 
Spanac. Tot pentru un sistem imunitar bogat, pentru a preveni raceala si gripa, consuma spanac. Acesta este bogat in acid folic si vitamina C si te ajuta sa stai departe de toate simptomele neplacute ale racelii.
 
Ciuperci. Se spune ca atunci cand esti racit, corpul are nevoie de vitamina D. Si cum o mare cantitate de vitamina D corpul si-o procura de la soare, insa pe timp de iarna acesta nu se arata prea des, ciupercile sunt printre putinele alimente care au in compozitie vitamina D.  Mai mult de atat, sunt recomandate si pentru a preveni cancerul.
 
Grapefruit. Pentru un sistem imunitar puternic, specialistii in nutritie ne recomanda sa introducem in dieta noastra de cateva ori pe saptamana si consumul de grapefruit. Iti poti face acasa sucuri naturale, dar in care sa nu adaugi prea mult zahar.
 
Scortisoara. Aceasta are proprietati antivirale, antibacteriene si antifungice, mai exact este alimentul ideal impotriva racelii. Pentru a preveni gripa, cel mai bine ar fi sa consumi zilnic o cantitate mica de scortisoara in diferite preparate culinare.


Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.09 din 5 - 11 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0