Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai frecvente greseli la interviul de angajare

Cele mai frecvente greseli la interviul de angajare
BestJobs.ro a realizat recent un studiu in urma caruia s-au identificat principalele greseli pe care candidatii le fac la interviul de angajare. Printre cele mai mari greseli se numara lipsa increderii in sine, nervozitatea si lipsa interesului pentru job.


Impresia pe care o faci la interviul de angajare este esentiala pentru obtinerea jobului. Potrivit unui studiu realizat de BestJobs.ro "nesiguranta, nervozitatea si lipsa interesului pentru job se regasesc in topul celor mai mari greseli facute de catre candidati in timpul interviului de angajare".
Studiul a avut la baza intervievarea unor specialisti in resurse umane, acestia identificand cele mai grave greseli facut de candidati la interviul de angajare.
Site-ul de joburi precizeaza ca experienta profesionala si compatibilitatea cu jobul pentru care ai aplicat nu sunt singurele criterii care ii pot garanta unui candidat un loc de munca. Este foarte important si dialogul din timpul interviului de angajare, care ii poate oferi angajatorului mai multe informatii despre candidat. Candidatul trebuie sa-l convinga pe angajator ca este persoana potrivita pentru postul respectiv.
Printre aceste greseli se mai numara situatiile in care candidatii recunosc ca au aplicat la jobul respectiv fiindca nu au gasit alte oferte pe piata sau ca nici macar nu stiu pentru ce post au venit. Necunoasterea companiei pentru care vrei sa lucrezi este una dintre cele mai grave greseli ale celor care isi cauta un job.
De asemenea, este la fel de important sa creezi o impresie buna la interviu pentru a creste sansele de a fi selectat. Evita sa afisezi o atitudine plictisita pentru a nu crea impresia unui caracter pasiv. Manifesta interes fata de postul respectiv oferind exemple din experienta ta profesionala. Daca iti doresti cu ardoare un loc de munca, afla cat mai multe informatii despre companie (istoric, misune, viziune).
La fel de grav din perspectiva angajatorului este sa intarzii si sa ai o tinuta neadecvata. Nici atitudinile de superioritate nu sunt pe placul angajatorilor.
Pe langa acestea, candidatii pot pierde “puncte” daca butoneaza telefonul in timp ce recruiter-ul spune care sunt cerintele postului.
O alta eroare frecventa este sa vorbesti prea mult in timpul interviului. Specialistul HR prefera sa vorbesti scurt si la obiect. Asculta cu atentie intrebarile care iti sunt adresate si raspunde clar si concis.

Sursa foto: freegreatpicture.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.75 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre interviu de angajare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre loc de munca

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre job

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre resurse umane

Cele mai citite articole

Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0