Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 moduri prin care sa te feresti de gripa si raceala

de Sunt Fericita la 2020-03-24
5 moduri prin care sa te feresti de gripa si raceala
Gripa si raceala sunt doua afectiuni respiratorii specifice sezonului rece, care au simptome comune, diferenta constand in gradul de severitate al acestora. Astfel, daca o simpla raceala o poti duce pe picioare si trece in cateva zile, o gripa te pune la pat si ai putea avea nevoie de tratament medical pentru a evita riscul unei complicatii. Totodata, in timp ce o raceala dureaza cateva zile, gripa se vindeca in aproximativ doua saptamani, sau chiar mai mult, perioada in care se recomanda izolare le domiciliu.


Pentru a fi cat mai protejat in fata acestor boli, ingrijeste-te de imunitatea ta, intrucat sistemul imunitar este principalul instrument cu care organismul se apara in mod natural. Asadar, intarirea sistemului imunitar este esentiala in sezonul gripelor si racelilor, iar in acest sens iti oferim cateva sfaturi utile.

1. Mananca mai multe fructe si legume

Alimentatia este esentiala in prevenirea acestor afectiuni, intrucat asigura organismului nutrientii necesari bunei functionari a sistemului imunitar. De obicei, organismul devine mai vulnerabil in sezonul rece, deoarece oamenii nu mai consuma atat de multe fructe si legume, axandu-se mai mult pe conserve, mancaruri gatite si alimentele traditionale de sarbatori. Explicatia sta in faptul ca fructele si legumele proaspete asigura aportul necesar de vitamine si minerale pentru intarirea sistemului sanitar, astfel ca acestea nu trebuie eliminate din alimentatie, chiar daca nu le mai poti culege direct din gradina.

Mai mult chiar, in sezonul rece este recomandat sa cresti consumul de fructe si legume, pentru ca in aceasta perioada ai nevoie de un sistem imunitar fortifiat, in conditiile in care se intensifica circulatia virusurilor.

2. Spala-te cat mai des pe maini

O buna igiena este un alt factor care te apara de gripa si raceala, pentru ca, vrand-nevrand, oricand poti deveni purtator al virusilor care circula in sezonul gripal. Acestia se transmit fie prin contact direct cu o persoana infectata, fie pe cale aeriana, prin tuse sau stranut.

De aceea, este important sa te speli pe maini cat mai des, pentru ca apa si sapunul elimina virusurile si astfel elimini riscul de a te imbolnavi si de a-i contamina si pe cei din jur.

3. Fa miscare cel putin o jumatate de ora pe zi

Activitatea fizica ajuta organismul sa isi intareasca sistemul imunitar, iar din acest motiv este recomandat sa iti rezervi cel putin o jumatate de ora pe zi pentru a face miscare. Daca afara este prea frig sau ploua cu galeata, poti face o serie de exercitii fizice in casa, iar daca vremea iti permite poti iesi la o alergare usoara in parc sau o plimbare cu bicicleta. Chiar si o simpla plimbare ajuta, asa ca nu ai nicio scuza pentru a sta toata ziua pe canapea sau tintuit in scaunul din fata calculatorului.

4. Nu pierde noptile

Odihna insuficienta te face mai vulnerabil in fata bolilor de orice fel, pentru ca organismul nu are timp sa se refaca complet si astfel ii slabeste imunitatea. In acest scop, trebuie sa dormi cel putin 7-8 ore pe noapte, specialistii spunand ca somnul este la fel de important pentru organism precum apa si mancarea. Asadar, evita cat mai mult noptile albe si mergi la culcare la ore rezonabile, pentru a avea parte de un somn odihnitor.

5. Fa-ti vaccinul antigripal

Vaccinarea este o alta optiune pe care trebuie sa o iei in seama daca vrei sa scapi de gripa, perioada ideala de imunizare fiind inceputul lunii septembrie. Organismul are nevoie de aproximativ doua saptamani pentru a dezvolta anticorpii necesari, de aceea este bine sa te vaccinezi inainte ca circulatia virusului sa se intensifice.

Vaccinarea este recomandata in special categoriilor vulnerabile, reprezentate de copii, femei gravide, batrani si pacienti cu boli cronice, intrucat sistemul lor imunitar este mai slab si are nevoie de sustinere.

Ar mai trebui sa stii faptul ca nu exista tratament care sa vindece infectiile respiratorii, solutiile terapeutice disponibile avand doar rolul de a ameliora simptomele si a tine sub control evolutia bolii. Astfel, preventia este cea mai indicata metoda de protectie impotriva gripei si racelii, iar daca vei respecta regulile de mai sus, nu iti va fi deloc greu sa faci fata.


Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.83 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
    In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
    Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0