Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 alimente de consumat in sezonul rece

de Camelia Diaconu la 2018-09-26
5 alimente de consumat in sezonul rece
Fiecare anotimp in parte vine cu propriile avantaje si dezavantaje. Daca vara ne procuram o multime de vitamine din fructele si legumele proaspete, dar si de la soare, in sezonul rece, toamna si iarna, trebuie sa acordam o atentie mai mare produselor alimentare. Asadar, iata cateva propuneri pentru alimentatia din sezonul rece!


Dieta din sezonul rece este cu totul speciala. Aceasta trebuie aleasa in functie de activitatile pe care le ai in program, pentru a te asigura ca ii acorzi organismului proteinele, nutrientii si vitaminele de care are nevoie. Pentru ca sanatatea este cea mai importanta, iti recomandam cateva dintre alimentele pe care ai putea lejer sa le consumi oricand in sezonul rece.
 
Cartofi dulci. Cartofii pot reprezenta o garnitura ideala oricand, in orice moment al zilei. In sezonul rece sunt recomandati deoarece sunt o sursa excelenta de betacaroten, antioxidantul care poate reduce distrugerea celulelor din organism. Cartofii sunt o buna sursa de fibre si ajuta la reglarea glicemiei. Cei mai buni sunt cartofii la cuptor, asa ca asigura-te ca ii introduci in alimentatia ta!
 
Varza. Este leguma foarte usor de gasit indiferent de sezon, iar pretul este unul extrem de avantajos. Salata de varza poate reprezenta si ea o garnitura delicioasa, asa ca alaturi de o portie de carne este ideala. Poti adauga salata si in sandwich-uri ori o poti consuma pur si simplu atunci cand iti este pofta de o gustare. Are in compozitie vitamina A, C si vitamina K.
 
Carne de vita. Este recomandata o data pe saptamana tocmai pentru ca asigura sursa de proteine de care organismul nostru are nevoie. Este foarte important sa alegi carnea de vita potrivita, care in primul rand sa fie proaspata. Cantitatea nu trebuie sa fie mai mare de 500 de grame. De asemenea, verifica sa nu aiba prea multa grasime, muschiul de vita fiind cel mai bun pentru o friptura gustoasa.  Carnea este recomandata in sezonul rece deoarece iti ofera senzatia de satietate de care ai nevoie, dar si energie pentru intreaga zi.
 
Citrice.  Vitamina C este cel mai bine concentrata in citrice. Portocale, lamai, mandarine, orice citrice care iti sunt pe plac sunt ideale pentru consum toamna si iarna. Acestea iti asigura un sistem imunitar puternic, ferindu-te astfel de gripa si raceala. De asemenea, consumul de citrice te poate ajuta si sa lupti impotriva colesterolului.
 
Rodii.  Ajuta si ele la scaderea colesterolului, insa au si un efect major pentru imbunatatirea digestiei. Rodiile sunt bogate in antioxidanti si pot fi consumate ca atare, in stare pura, dar si ca ingredient in diferite preparate, salate sau chiar si prajituri. Rodiile sunt recomandate si pentru circulatia sangelui, fiind potrivite in regimul alimentar al persoanelor care sufera de afectiuni cardiace.  

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.5 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0