Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

5 alimente de consumat in sezonul rece

5 alimente de consumat in sezonul rece
de la 2018-09-26
5 alimente de consumat in sezonul rece

Fiecare anotimp in parte vine cu propriile avantaje si dezavantaje. Daca vara ne procuram o multime de vitamine din fructele si legumele proaspete, dar si de la soare, in sezonul rece, toamna si iarna, trebuie sa acordam o atentie mai mare produselor alimentare. Asadar, iata cateva propuneri pentru alimentatia din sezonul rece!


Dieta din sezonul rece este cu totul speciala. Aceasta trebuie aleasa in functie de activitatile pe care le ai in program, pentru a te asigura ca ii acorzi organismului proteinele, nutrientii si vitaminele de care are nevoie. Pentru ca sanatatea este cea mai importanta, iti recomandam cateva dintre alimentele pe care ai putea lejer sa le consumi oricand in sezonul rece.
 
Cartofi dulci. Cartofii pot reprezenta o garnitura ideala oricand, in orice moment al zilei. In sezonul rece sunt recomandati deoarece sunt o sursa excelenta de betacaroten, antioxidantul care poate reduce distrugerea celulelor din organism. Cartofii sunt o buna sursa de fibre si ajuta la reglarea glicemiei. Cei mai buni sunt cartofii la cuptor, asa ca asigura-te ca ii introduci in alimentatia ta!
 
Varza. Este leguma foarte usor de gasit indiferent de sezon, iar pretul este unul extrem de avantajos. Salata de varza poate reprezenta si ea o garnitura delicioasa, asa ca alaturi de o portie de carne este ideala. Poti adauga salata si in sandwich-uri ori o poti consuma pur si simplu atunci cand iti este pofta de o gustare. Are in compozitie vitamina A, C si vitamina K.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Evaluarea Nationala Culegere exercitii rezolvate la matematica clasa a VIII-a


Prin Culegerea de probleme si exercitii copilul tau si matematica vor deveni cei mai buni prieteni Vei spune poate ca ai biblioteca plina ochi de carti si culegeri de matematica din toate timpurile mai de pe vremea ta cand Gheba si Petrica dadeau de furca micilor matematicieni sau mai recente raportate la noile programe...

Oferta Speciala
valabila 48h
Carne de vita. Este recomandata o data pe saptamana tocmai pentru ca asigura sursa de proteine de care organismul nostru are nevoie. Este foarte important sa alegi carnea de vita potrivita, care in primul rand sa fie proaspata. Cantitatea nu trebuie sa fie mai mare de 500 de grame. De asemenea, verifica sa nu aiba prea multa grasime, muschiul de vita fiind cel mai bun pentru o friptura gustoasa.  Carnea este recomandata in sezonul rece deoarece iti ofera senzatia de satietate de care ai nevoie, dar si energie pentru intreaga zi.
 
Citrice.  Vitamina C este cel mai bine concentrata in citrice. Portocale, lamai, mandarine, orice citrice care iti sunt pe plac sunt ideale pentru consum toamna si iarna. Acestea iti asigura un sistem imunitar puternic, ferindu-te astfel de gripa si raceala. De asemenea, consumul de citrice te poate ajuta si sa lupti impotriva colesterolului.
 
Rodii.  Ajuta si ele la scaderea colesterolului, insa au si un efect major pentru imbunatatirea digestiei. Rodiile sunt bogate in antioxidanti si pot fi consumate ca atare, in stare pura, dar si ca ingredient in diferite preparate, salate sau chiar si prajituri. Rodiile sunt recomandate si pentru circulatia sangelui, fiind potrivite in regimul alimentar al persoanelor care sufera de afectiuni cardiace.  

Sursa foto: pixabay.com



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.5 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

    Spune-ne opinia ta despre "5 alimente de consumat in sezonul rece"

    Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


    8 + 10 =

    Cele mai citite articole

    Iarna trebuie sa iti schimbi dieta pentru a-ti pastra starea de sanatate intr-o forma excelenta. ...
    In momentul in care intri intr-o relatie este imposibil sa nu te gandesti daca partenerul tau este ...
    In plina iarna, incaltamintea este prima care are de suferit din cauza gerului de afara, dar si din ...

    Comentarii articole

    Spune-ti parerea
    Sigur bunica stia ce-s alea oregano si chimen :
    Fiti mai atenti la ceea ce publicati! Copiii intre 3 și 6 ani au nevoie de 13 ore de somn, ...
    Eu folosesc uleiul de ricin in vopseaua de par .este f bun
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Detoxifiere sanatoasa - Ghid complet pentru femei
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0