In sezonul rece, sansele de a intra in contact cu microbii sunt cu mult mai mari fata de orice alt sezon, iar oamenii din jur pot fi transmitatori directi, mai ales in locurile aglomerate. Medicii recomanda o atentie sporita la oamenii din jur si sa evitam pe cat posibil contactul cu persoanele deja infestate. In transportul in comun urmatoarele boli sunt printre cele mai frecvente:
Gripa si raceala. Este cea mai intalnita afectiune pe care o poti lua din mijloacele de transport in comun deoarece virusurile gripale se transmit prin stranut ori tuse pe cale aeriana. Daca in acelasi spatiu sunt persoane deja racite, in momentul in care tusesc in fata noastra vom respira acelasi particule si exista sanse reale de transmitere a gripei si racelii. Cum poti evita aceste lucruri? Incearca sa te asezi mai departe de persoanele racite si, de asemenea, ai intotdeauna la tine un gel antibacterian pe care sa il folosesti imediat dupa ce ai iesit din autobuz sau metrou si spala-te pe maini imediat cum ai ajuns acasa.
Meningita. Germenii care provoaca aparitai meningitei pot fi contagiosi si se raspandesc printr-un schimb de secretii respiratorii ale gatului. Insa, exista si bacterii care nu se raspandesc prin contactul direct ori prin aerul respirat din locul unde a fost o persoana infestata. Cazuri reale cand meningita se raspandeste catre alte persoane sunt atunci cand cineva intra intr-un contact prelungit cu un pacient ori intra in contact direct cu secretiile persoanei bolnave .Exista si bacterii care se raspandesc de la o persoana la alta doar din cauza unui sistem imunitar scazut. Cum poti sa eviti infectiile in transportul in comun? Incearca sa respiri superficial si niciodata sa nu stai in fata persoanelor care tusesc.
Tuberculoza. De-a lungul timpului au existat o multime de dovezi conform carora tuberculoza se raspandeste prin intermediul calatoriilor cu mijloacele de transport in comun deoarece sunt multi calatori intr-un spatiu mic. In avion sansele de contaminare sunt cu mult mai mari fata de orice alt transport in comun deoarece exista supraaglomerare, dar si lipsa ventilatiei aerului. Tuberculoza se transmite usor prin aerul pe care il inspiram, iar contaminarea se face atunci cand inspiram microbii din aer. Perioada de incubatie pentru tuberculoza este de 4-14 saptamani, insa infectia poate dura chiar si luni de zile inaintea aparitiei bolii.
Sursa foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori
Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 3 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!