Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

8 lucruri importante despre viata pe care le-am invatat de la bunica

de Viorica Ghinea la 2019-12-16
8 lucruri importante despre viata pe care le-am invatat de la bunica
Bunica a fost intotdeauna o persoana speciala pentru mine. Ea m-a invatat inca din primii ani de viata o multime de lucruri pe care le voi pastra in inima mea ca pe adevarate comori sentimentale. Toate lucrurile pe care mi le-a spus de-a lungul timpului s-au transformat in adevarate lectii de viata. Iata doar cateva dintre vorbele ei intelepte care m-au indreptat de fiecare data pe drumul cel bun!



1. Invata sa refuzi oamenii

De cate ori nu te-ai pus pe tine pe ultimul loc doar pentru a le face pe plac celor din jurul tau? Bunica m-a invatat ca nu sunt un om rau daca dau dovada din cand in cand de egoism, in special fata de oamenii care nu au facut altceva decat sa ma raneasca. Nu este bine sa inchizi ochii la nesfarsit in fata celor care iti gresesc. Invata sa ii refuzi si sa te racesti fata de ei cu timpul. Meriti mai mult de atat.

2. Fiecare are punctele lui slabe

Oricat de puternici si de inteligenti ar parea unii oameni, tot au punctelor lor slabe, asa ca nu trebuie sa te simti prost in fata nimanui. Nu iti lasa capul jos in fata nimanui, ci castiga-ti respectul cu atitudine. Vei intalni multi oameni in viata care te vor trata cu superioritate, asa ca trebuie sa te pregatesti sa ii infrunti asa cum merita. Astfel de lectii de viata ma ajuta mereu sa merg mai departe.

3. Nu lasa frica sa te traga in jos

Din pacate, teama de esec ucide multe visuri in viata. Nu trebuie sa lasi aceasta stare sa iti guverneze destinul. Nu renunta la calatoriile pe care vrei sa le faci, chiar daca nu ai cu cine sa pleci la drum. Iesi dintr-o relatie nepotrivita chiar daca iti este frica de singuratate ori renunta la un loc de munca ce nu te implineste. Ai curajul sa iti construiesti viata asa cum iti doresti.

4. Bucura-te de viata asa cum este

Chiar daca viata nu iti va oferi doar clipe pline de fericire, nu inseamna ca nu poti sa te bucuri de ea. Accepta ca lucrurile nu pot sa mearga intotdeauna asa cum iti doresti. Pune  accent mai mult pe partea plina a paharului si vei vedea ca vor incepe sa ti se intample lucruri minunate.

5. Nu forta niciodata lucrurile

Barbatul pe care ti-l doresti cel mai mult pe lume nu iti da atentie? Nici sa nu iti treaca prin cap sa ii atragi atentia cu orice pret. In loc sa il atragi, s-ar putea sa il indepartezi, iar in cele din urma, dupa ce iti vor trece sentimentele, vei regreta tot ceea ce ai facut. Mi-am dat seama ca bunica imi vorbea din experienta ei de viata. Si oricat de greu mi-ar fi cateodata, nu voi forta niciodata lucrurile. Daca este sa se intample ceva, se va intampla oricum. Trebuie doar sa astepti momentul potrivit pentru a actiona. Dar pana atunci, nu lasa viata sa stea pe loc, ci bucura-te de fiecare clipa.

6. Pastreaza-i in viata ta doar pe oamenii care merita

Este normal sa te doara sufletul atunci cand cei dragi te dezamagesc, insa nu ii lasa in viata ta pe cei care nu merite sa ocupe un loc important. Invata sa ii ierti si sa mergi mai departe atunci cand esti ranita. Nu pastra resentimente, ci uita-i pe cei care ti-au facut rau. Nu le oferi un rol important in viata ta fiindca nu il merita.

7. Alege-l pe barbatul cu care te intelegi, nu pe cel care te atrage

Poate ca la inceputul relatiei ti se pare mai important ca barbatul cu care esti sa te atraga, dar vei descoperi ca intelegerea este tot ceea ce conteaza. Bineinteles, aspectul fizic nu poate fi complet neglijat, dar nici nu ar trebui transformat intr-o regula de aur pentru alegerea partenerului.

8. Nu lua viata prea in serios

Rasul este leacul potrivit pentru orice durere sufleteasca. Inconjoara-te de oameni cu gandire pozitiva, care stiu sa se bucure de viata. Nu aduce acasa stresul pe care il acumulezi la scoala ori la locul de munca, ci detaseaza-te de orice te supara atunci cand esti cu cei dragi. Tu esti cea care decide culoarea vietii tale. Viata este prea scurta pentru a ti-o petrece suparata.

Pentru mine, bunica va ramane mereu un model demn de urmat in viata. Ea nu numai ca mi-a facut copilaria mai frumoasa, dar m-a si invatat o multime de lucruri utile.


Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.75 din 5 - 12 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre lectii de viata

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sfaturi

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0