1. Raspunde la orice intrebare
Cei mici sunt extrem de curiosi si dornici sa cunoasca in profunzime lumea in care tocmai au ajuns. Imediat ce invata sa vorbeasca, intrebarea „de ce?” se transforma intr-un refren zilnic, iar parintii sunt cei care trebuie sa ofere de fiecare data un raspuns.
Acestea fiind zise, chiar daca, uneori, intrebarile repetate pot fi obositoare, incearca sa oferi intotdeauna o explicatie. Cel mic va aprecia enorm si va ramane deschis si curios.
2. Incurajeaza joaca educativa
Cand nu iti pun tie cele mai traznite intrebari, cei mici invata si se dezvolta prin joaca. Taramul nemarginit si creativ in care se pot desfasura este un pilon esential pentru educatia lor, asa ca ofera-le spatiul necesar.
Poti stimula dezvoltarea copilului oferindu-i jucarii educative, precum seturi de construit, alfabetare, puzzle-uri si jocuri de memorie sau de atentie. Acesta le va considera provocari distractive si va invata, treptat, sa rezolve tot mai multe situatii, logice sau matematice.
3. Expune-l cat mai des la medii noi
Cu cat micutul tau este expus la mai multe medii diferite, cu atat el va avea mai multe de invatat despre natura, oameni si nu numai.
Astfel, printr-o excursie de o zi la mare, la munte, intr-o pestera, pe un deal sau, pur si simplu, in alt parc decat cel obisnuit, vei reusi sa-i stimulezi curiozitatea si sa-l ajuti sa se dezvolte enorm.
4. Spune-i povesti cu substrat educativ
Copiii adora povestile, fie ca sunt citite din carti sau inventate de catre parinti. Adesea, ei cer sa li se spuna povesti inainte de culcare sau in momente linistite, cand vor sa auda ceva nou
.
.
Profita de aceasta curiozitate nativa pentru a inventa tot felul de istorisiri cu substrat, din care micutul tau sa poata extrage lectii de viata pe intelesul lui.
5. Invata-l ca este in regula sa greseasca
Copiii se dezvolta cel mai bine prin propriile incercari si erori. Chiar daca i se spune ca anumite lucruri sunt gresite, el nu se va convinge decat incercat sa faca acel lucru. Bineinteles, asta nu inseamna sa il lasi sa se raneasca sau sa se accidenteze, ci doar sa ii permiti sa fie liber si increzator.
Nu ii insufla temeri inutile si lasa-l sa greseasca. Atunci cand o face, fii acolo pentru el si asigura-l ca toti oamenii fac greseli, iar fiecare greseala reprezinta o oportunitate de invatare.
6. Implica-l in activitatile despre care este curios
Deseori, copiii sunt atrasi de diverse activitati pe care le vad in jurul lor. Acestia pot dori sa ajute la spalatul vaselor, la gatit, la curatenie sau la alte treburi din gospodarie.
Chiar daca ii consideri prea mici pentru a se ocupa de aceste sarcini, lasa-i sa incerce si sa experimenteze. Asa invata cel mai bine!
7. Incurajeaza-l sa faca sport si faceti miscare impreuna
Miscarea fizica este intotdeauna o idee buna, atat pentru adulti, cat si pentru cei mici, care acum isi dezvolta musculatura, oasele si abilitati precum viteza, echilibrul si dexteritatea.
Sportul, in diversele lui forme, este un factor esential de dezvoltare pentru copii, asa ca incurajeaza-ti mereu prichindelul sa se miste, fie ca adora fotbalul, baschetul, mersul pe bicicleta sau inotul.
Toate activitatile de mai sus vor contribui enorm la dezvoltarea sa, cu minimum efort din partea ta!
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.75
din 5
- 2 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!