1. Poti lua in calcul suplimentele alimentare
Exista suplimente alimentare ce sustin sanatatea sistemului urinar si care iti pot fi de mare ajutor in ameliorarea simptomelor ce pot indica o problema. Discuta cu un medic pentru a verifica daca ti se potrivesc si pentru ce durata sau daca ai nevoie de o abordare diferita.
2. Fa controale regulat
Controalele medicale de rutina sunt de mare ajutor, deoarece pot depista din timp diferite afectiuni. Prin intermediul lor poti verifica daca te confrunti cu o problema in stadiul incipient si, cu ajutorul medicului, sa iei masurile necesare.
3. Adopta obiceiuri sanatoase
Starea optima de sanatate poate diminua riscul de a dezvolta probleme ale aparatului urinar. Incearca sa adopti un stil de viata sanatos, cu obiceiuri benefice. De pilda, sa eviti fumatul si consumul de alcool in exces, sa respecti mesele principale ale zilei si sa faci exercitii fizice, personalizate in functie de necesitatile organismului tau.
4. Bea apa plata
Asigura-te ca bei o cantitate ridicata de apa plata. Ea contribuie la diluarea urinei si, datorita faptului ca faciliteaza eliminarea frecventa a acesteia, bacteriile sunt si ele indepartate, inainte sa se poata declansa infectia urinara.
5. Acorda atentie produselor intime pe care le utilizezi
Evita sa utilizezi anumite produse de igiena intima care ti-ar putea provoca iritatii. De pilda, unele produse de tip deodorant sau spray, geluri de dus sau pudra pot duce la iritatii ale uretrei. Alege produse compatibile cu tipul tau de piele si care contin formule create anume pentru igiena intima.
6. Alege o metoda contraceptiva potrivita pentru tine
Este posibil ca unele metode contraceptive sa favorizeze mediul de dezvoltare a bacteriilor, de exemplu, diafragma [1]. Discuta cu un medic despre acest lucru si permite-i sa te ajute sa alegi metoda contraceptiva potrivita pentru tine.
7. Tine cont de regulile de igiena
Atunci cand mergi la toaleta, utilizeaza hartia igienica din fata spre spate, pentru a evita raspandirea bacteriilor. Este indicat sa procedezi in acest mod pentru a proteja zona uretrei si pe cea vaginala.
8. Utilizeaza toaleta dupa ce ai intretinut relatii sexuale
Se recomanda ca, dupa fiecare raport intim pe care il intretii, sa folosesti toaleta. Este posibil ca, in acest mod, bacteriile sa nu apuce sa se acumuleze, ci sa fie eliminate.
9. Consuma suc de merisoare
Cu toate ca nu exista inca suficiente studii care sa sustina acest fapt, este posibil ca proprietatile merisoarelor sa te ajute in privinta eliminarii bacteriilor din zona aparatului urinar [1].
Informatii suplimentare
Iata ce trebuie sa stii despre problemele aparatului urinar:
Acesta cuprinde urmatoarele organe: rinichii, vezica urinara, uretere si uretra. Rolul lor este de a produce urina, iar mai apoi, de a o elimina din organism. Cele mai comune tipuri de infectii de natura bacteriana care apar se manifestă la nivelul aparatului urinar inferior, și anume, la uretra si la vezica.
Femeile sunt mai expuse la a dezvolta infectii urinare, spre deosebire de barbati [1]. Daca nu se iau masuri din punct de vedere medical, pot exista consecinte nedorite. Mai exact, in cazurile alarmante, infectiile pot ajunge la rinichi.
Referinta:
1. “Urinary Tract Infection (UTI).” Mayo Clinic, Mayo Foundation for Medical Education and Research, 23 Apr. 2021, www.mayoclinic.org/diseases-conditions/urinary-tract-infection/symptoms-causes/syc-20353447. Accesat la 17 mai 2022.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.5
din 5
- 2 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!