Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

9 aspecte de care sa tii cont pentru a evita problemele aparatului urinar

de Sunt Fericita la 2022-05-17
9 aspecte de care sa tii cont pentru a evita problemele aparatului urinar
Infectiile urinare si alte astfel de probleme creeaza disconfort. Exista insa anumite lucruri la care ai putea apela pentru a reduce riscul de a te expune in fata lor. Iti prezentam, in cele ce urmeaza, noua aspecte carora trebuie sa le acorzi atentie pentru a evita problemele care sunt specifice aparatului urinar.



1. Poti lua in calcul suplimentele alimentare
 
Exista suplimente alimentare ce sustin sanatatea sistemului urinar si care iti pot fi de mare ajutor in ameliorarea simptomelor ce pot indica o problema. Discuta cu un medic pentru a verifica daca ti se potrivesc si pentru ce durata sau daca ai nevoie de o abordare diferita.
 
2. Fa controale regulat
 
Controalele medicale de rutina sunt de mare ajutor, deoarece pot depista din timp diferite afectiuni. Prin intermediul lor poti verifica daca te confrunti cu o problema in stadiul incipient si, cu ajutorul medicului, sa iei masurile necesare.
 
3. Adopta obiceiuri sanatoase
 
Starea optima de sanatate poate diminua riscul de a dezvolta probleme ale aparatului urinar. Incearca sa adopti un stil de viata sanatos, cu obiceiuri benefice. De pilda, sa eviti fumatul si consumul de alcool in exces, sa respecti mesele principale ale zilei si sa faci exercitii fizice, personalizate in functie de necesitatile organismului tau.
 
4. Bea apa plata
 
Asigura-te ca bei o cantitate ridicata de apa plata. Ea contribuie la diluarea urinei si, datorita faptului ca faciliteaza eliminarea frecventa a acesteia, bacteriile sunt si ele indepartate, inainte sa se poata declansa infectia urinara.
 
5. Acorda atentie produselor intime pe care le utilizezi
 
Evita sa utilizezi anumite produse de igiena intima care ti-ar putea provoca iritatii. De pilda, unele produse de tip deodorant sau spray, geluri de dus sau pudra pot duce la iritatii ale uretrei. Alege produse compatibile cu tipul tau de piele si care contin formule create anume pentru igiena intima.
 
6. Alege o metoda contraceptiva potrivita pentru tine
 
Este posibil ca unele metode contraceptive sa favorizeze mediul de dezvoltare a bacteriilor, de exemplu, diafragma [1]. Discuta cu un medic despre acest lucru si permite-i sa te ajute sa alegi metoda contraceptiva potrivita pentru tine.
 
7. Tine cont de regulile de igiena
 
Atunci cand mergi la toaleta, utilizeaza hartia igienica din fata spre spate, pentru a evita raspandirea bacteriilor. Este indicat sa procedezi in acest mod pentru a proteja zona uretrei si pe cea vaginala.
 
8. Utilizeaza toaleta dupa ce ai intretinut relatii sexuale
 
Se recomanda ca, dupa fiecare raport intim pe care il intretii, sa folosesti toaleta. Este posibil ca, in acest mod, bacteriile sa nu apuce sa se acumuleze, ci sa fie eliminate. 
 
9. Consuma suc de merisoare
 
Cu toate ca nu exista inca suficiente studii care sa sustina acest fapt, este posibil ca proprietatile merisoarelor sa te ajute in privinta eliminarii bacteriilor din zona aparatului urinar [1].
 
Informatii suplimentare
 
Iata ce trebuie sa stii despre problemele aparatului urinar:
 
Acesta cuprinde urmatoarele organe: rinichii, vezica urinara, uretere si uretra. Rolul lor este de a produce urina, iar mai apoi, de a o elimina din organism. Cele mai comune tipuri de infectii de natura bacteriana care apar se manifestă la nivelul aparatului urinar inferior, și anume, la uretra si la vezica.
 
Femeile sunt mai expuse la a dezvolta infectii urinare, spre deosebire de barbati [1]. Daca nu se iau masuri din punct de vedere medical, pot exista consecinte nedorite. Mai exact, in cazurile alarmante, infectiile pot ajunge la rinichi.
 
Referinta:
1. “Urinary Tract Infection (UTI).” Mayo Clinic, Mayo Foundation for Medical Education and Research, 23 Apr. 2021, www.mayoclinic.org/diseases-conditions/urinary-tract-infection/symptoms-causes/syc-20353447.  Accesat la 17 mai 2022.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0